Бонбони "Троен лешник"

Безспорен десертен фаворит

Бонбони "Троен лешник"
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти (за около 70-75 бонбона):
200 г черен шоколад (със състав от 70% какао)
20 г масло
220-250 г печени безсолни лешници

Начин на приготвяне:
Поставяме натрошеният шоколад и маслото в подходящ огнеупорен съд и внимателно разтопяваме съставките на водна баня.
Когато шоколадът поеме цялото масло, го отместваме от котлона и добавяме лешниците.

Разбъркваме сместа добре. С помощта на супена лъжица загребваме по три лешника и ги поставяме внимателно върху готварска хартия, разстлана върху голяма тава. С лъжицата лешниците се подреждат много лесно в редица. Оставяме ги да изсъхнат за няколко часа на хладно.

Когато стегнат напълно, ги отлепваме от хартията и ги прибираме в подходящи подложки. Ако не разполагаме с такива, можем да ги наредим в дълбок съд, като задължително разделяме пластовете бонбони един от друг с хартия за печене или алуминиево фолио.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти