Бисквити със сладко

Класическа рецепта

5 от общо 1 гласа
45 мин.
Необходими продукти

125 г брашно

60 г захар

1/2 ч.л. сол

40 г бадемово брашно

50 г масло

2 жълтъка

1/2 - 1 с.л. студена вода

1/2 ч.ч. конфитюр от малини

пудра захар

Начин на приготвяне:

1. В кухненски робот сипете сухите съставки - брашното, бадемовото брашно, захарта и солта. Разбъркайте за 2-3 секунди. Добавете маслото, нарязано на кубчета и пулсирайте отново, докато получите маслени трохи.

2. Добавете двата жълтъка и разбийте за кратко отново. Накрая добавете първо 1/2, а след това още 1/2, ако е необходимо, студена вода. Пулсирайте за 3-4 секунди.

3. Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете леко. Оформете плосък кръг и го увийте в прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 1 час.

4. Разрежете тестото на две равни части. Върху поръсен с брашно плот разточете първо едната половина тесто с дебелина 3 мм. С помощта на ринг с диаметър 5 см изрежете кръгчета. В половината от тях по средата изрежете по-малка дупка с помощта на ринг с диаметър 2.5 см. Направете същото и с другата половина тесто. Трябва да получите общо 18 бр. кръгчета. Работете бързо, за да не се отпусне прекалено тестото. Подредете бисквитите в тави, постлани с хартия за печене, на достатъчно разстояние една от друга. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 8-10 минути, до бледозлатисто.

5. След като бисквитите изстинат, поръсете тези с дупка по средата обилно с пудра захар. Върху целите бисквити намажете тънък слой конфитюр от малини или друг по избор. Поставете бисквита с дупка върху конфитюра.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти