Бадемови курабии

Хрупкава наслада

0 от общо 0 гласа
100 мин.
Необходими продукти

4 белтъка

2 жълтъка

175 г фино смлени бадеми

75 г фино смлени лешници

375 г захар

1 лимон

сок

Начин на приготвяне:

Сипете половината белтъци в блендер. Добавете фино смлените бадеми и смелете до получаването на паста.

Сипете пастата в тиган и я разстелете. Добавете фино смлените лешници, останалите белтъци и захарта. Затоплете сместа за около 7-8 минути, като я разбърквате с помощта на дървена лъжица. След това охладете сместа, като я пресипете в голяма чиния.

Изтискайте сока на лимона и го добавете при жълтъците, като го презедите. Разбъркайте енергично с помощта на тел.

Сипете охладената смес в купа и разбийте с помощта на миксер, до лека пухкавост. Без да спирате миксера, добавете жълтъците лъжичка по лъжичка. Разбивайте на максимална скорост докато сместа изсветлее.

Намаслете дъното и стените на форма за торта с пружина. Постелете хартия за печене на дъното. Изсипете сместа във формата и тръснете, за да се разпредели равномерно. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 160 градуса 45 минути, след това увеличете на 180 градуса и печете още 15 минути.

Извадете сладкиша от формата и го оставете да изстине. Нарежете го на триъгълни парчета.

Други рецепти:

Чудни курабийки
Бързи и лесни софиянки
Веган овесени курабийки
Курабийки: вкусен начин за справяне със стреса

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти