Създадено за President

Запечено сирене President в кори за баница

Закуска за ценители

1 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

краве сирене President - 770 гр

кори за баница - 1/2 пакет

мед - 80 гр

орехи - 60 гр

зехтин - 150 мл

прясна мащерка - 1/2 връзки

Топло запечено сирене в кори за баница, полято с мед и поръсено с орехи – това е закуска за ценители! Няма как да го ядеш на крак, с ръце, набързо. За него трябват красива чиния, нож и вилица и спокойствие, за да му се насладиш бавно, хапка по хапка. Някой, с когото да споделиш удоволствието, и да водиш небрежен, отпускащ разговор, докато рецепторите се разтапят от вкусното и уханно блаженство. Това е разкош за почивните дни.

За да си направите запечено сирене, то трябва да е твърдо, за да може да се нареже на плочки и да запази целостта си, когато мине топлинната обработка. Вярно е, че е завито в кори за баница и те го задържат, но щом разрежете пакетчето, отвътре трябва да се покаже хубаво, стегнато парче сирене. Затова и този път се доверихме на кравето сирене President.

Самата рецепта за запечено сирене е лесна за изпълнение и не отнема кой знае колко време. Продуктите също са минимални – краве сирене, кори за баница, прясна мащерка, зехтин, мед и орехи. Ако обичате козе сирене, може да си приготвите този разкош с него. С мащерката, меда и орехите са великолепен тандем. Със сигурност сте ги опитвали в салата, защо да не пренесете удоволствието и на закуска! Може да добавите и няколко свежи ягоди за разкош.

Добър апетит!

1. Почистете мащерката от дръжките и я нарежете на ситно. Извадете и отцедете плочките сирене President.

2. Разстелете корите на работния плот. Всяка от тях намажете със зехтин и поръсете с мащерка. Сложете сиренето в центъра и сгънете на пакет.

3. Загрейте малко мазнина в голям тиган, поставете 1-2 клончета мащерка и запечете пакетчетата до златист загар и от двете страни.

4. Подредете запеченото сирене в чиния, залейте с меда и поръсете с нарязани орехи.

Внимание: Съдържа орехи и кори за баница, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти