Телешки рулца на скара

Малки, вкусни и красиви

1 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

600 г телешки фланк стек
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1/2 морков
1/2 тиквичка
4 с. л. сос „Уорчестър“
2 скилидки чесън
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за соса:
100 мл балсамов оцет
2 с. л. кафява захар
2 с. л. краве масло
1/2 ч. л. сух лук
сол на вкус

Красиви, вкусни, ефектни и най-важното – бързи са рулцата, които днес ви предлагаме да приготвите.  

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на тънки ленти по дължина и ако е нужно, леко се начуква. Намазва се със сос „Уорчестър“.

Тиквичката, морковът и чушките се режат на жулиен, а чесънът се наситнява. Овкусяват се със сол, черен пипер и олио.

Върху всяко парче месо се слага от зеленчуците, предварително подредени като снопчета.

Завиват се рула, овкусяват се със сол и черен пипер, и се намазват с олио.

Сосът се приготвя като балсамовият оцет се загрява със захарта, солта и сухия лук, и се оставя да се редуцира. 

След това съдът се дърпа от огъня и се добавя маслото.

Рулата се намазват с олио, овкусяват се със сол и черен пипер и се готвят за кратко, от всички страни, на сгорещена и предварително намазана скара.

Малко преди да се махнат от огъня се намазват със соса и се оставят на скарата за около 10 секунди – да се глазират. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти