Тарт с домати и сирене

С аромат на риган и мащерка

3 от общо 2 гласа
40 мин.
Необходими продукти

200 г краве сирене
5 яйца
4 стръка пресен лук
1–2 домата
2 стръка мащерка
1/2 ч. л. сух риган
сол на вкус
пресен босилек за сервиране
за тестото:
200 г брашно (+ за разточване)
100 г краве масло (студено)
1 жълтък
сол на вкус

Начин на приготвяне:

В купа се смесват брашното и солта. Добавя се маслото, нарязано на кубчета, и се претрива с ръце, докато се получат трохи. 

Прибавят се жълтъкът и около 30 мл студена вода. Разбърква се до получаване на тесто, увива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 30 минути. 

Тестото се разточва и се поставя в правоъгълна форма за тарт с подвижно дъно, така че да покрива и стените. Прибира се в хладилник. 

Лукът се наситнява, сиренето се натрошава, доматите се нарязват на шайби, а мащерката се накъсва. Върху тестото се поръсва лукът, а отгоре – сиренето. 

Върху него се подреждат доматите, поръсват се мащерката и риганът, чукват се яйцата и се посоляват. 

Тартът се пече 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Сервира се с листа босилек.

Прочетете още:

Хански гювеч
Гръцки гювеч
Постен гювеч
История и мистика на гювеча

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти