Риба по сицилиански

Бързо основно със средиземноморски вкус

2.71 от общо 7 гласа
30 мин.
Необходими продукти

800 г филе от треска
3 филета аншоа
1/2 лимон
1/2 връзка магданоз
50 мл зехтин
1–2 с. л. каперси
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:

Рибата се нарязва на 4 парчета, които се поставят в тавичка и се овкусяват със сол, черен пипер и лимоновия сок. Мариноват се за 10 минути. 

Зехтинът се загрява и в него се затоплят филетата от аншоа. Щом започнат да се пържат, се дърпат от котлона и се овкусява с накълцаните каперси и наситнен магданоз. 

С получения сос се заливат филетата. 

Покриват се алуминиево фолио и се пекат 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Прочетете още:

Шаран с подлучен гъбен сос

Най-добрата риба за зимата

Яжте риба – редовно и отговорно

Съвети за пазаруване на риба

Как се пържи дребна риба

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти