Пълнени пилешки гърди за 40 минути

Бързо основно

2.5 от общо 6 гласа
40 мин.
Необходими продукти

3 бр. пилешки гърди
1/2 консерва царевица
3 печени червени чушки (от буркан без оцет)
1 топка сирене „Моцарела“ (125 г)
50 г сирене „Пармезан“
3 стръка босилек
2 с. л. зехтин
1/4 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. червен пипер

Апетитно запечено, сочно месо, което крие изненада – вкусна плънка с царевица и разтичаща се моцарела.

Начин на приготвяне:

Моцарелата се нарязва на 6 шайби, пармезанът се настъргва.

Пилешките гърди се цепват с нож през средата и се отварят като пеперуда. Намазват се със зехтина и се овкусяват със сол, черен пипер, риган и червен пипер.

Върху всяко парче месо се поставя по една разтворена чушка и две парчета моцарела. 

Отгоре се слага 1/3 от царевицата и листа босилек. 

Месото се прегъва, за да остане плънката вътре. Защипва се с шишче или с клечки за зъби. 

Пълнените гърди се подреждат в тава с незалепващо покритие и се поръсват с пармезана. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) за 15–20 минути.

Сервират се с останалия наситнен босилек.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент