Пълнени чушки с шунка и кашкавал на скара

Приятно хрупкави, сочни и ароматни

4 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

чушки - 8 бр  

кашкавал - 300 гр  

шунка - 200 гр  

магданоз - 1/3 връзки 

черен пипер на вкус

Пълнени чушки, но с шунка и кашкавал, и после запечени на скара. Приятно хрупкави, сочни, ароматни – няма как да има по-добро топло предястие. Или пък основно, ако искате лек обяд или вечеря. И няма човек, който да им устои.

Най-подходящи за пълнене с шунка и кашкавал са чушките от сорта сиврия или бяла капия, съветват от Mate Kitchen. Те са тънки, изпичат се бързо на скара или оребрен тиган и имат много приятен свеж вкус. Между другото, бихте могли да напълните със същата плънка и по-големи люти чушки. Ще се получи разкошно пикантно предястие, което върви чудесно със студена бира.

Рецептата за пълнени чушки с шунка и кашкавал е чудесна за барбекю или за пикник през топлите месеци. Ще разнообразите деликатесите, които традиционно приготвяте и ще изненадате любимите си хора. Хубавото е, че може да подготвите чушките предварително и да ги приберете в хладилника или в хладилната чанта. Когато стане време за печене, просто ги извадете и ги сложете на скарата. Тъй като са тънки, стават много бързо, което е допълнителен плюс. Успяват да се сготвят и в същото време да запазят своята хрупкавост. Според кулинарите от Mate Kitchen шунката по желание може да замените с бекон или пушен бут.

Ако харесвате пълнени чушки, но искате да разнообразите плънката, разгледайте нашата колекция от рецепти. Със сигурност ще откриете ястие, което да ви вдъхнови.

Начин на приготвяне: 

1. Настържете кашкавала, а шунката нарежете на тънки лентички и ги смесете със ситно нарязания магданоз и черния пипер.

2. Почистете чушките от семките и ги напълнете с готовата плънка.

3. Изпечете чушките на скара или на оребрен тиган от двете страни докато кашкавалът се разтопи.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти