Паламуд с тиквички

Готово за 30 минути

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

4 бр. паламуд (800 -1000 г)
200 г чери домати
25 г червен шалот
250 г моркови
4 стръка розмарин
1 глава чесън
сол и прясно смлян черен пипер
250 г зехтин
500 г олио от семена
1 лимон
4 тиквички 

Начин на приготвяне:

Почистете рибите от вътрешности и отстранете главите. Нарежете рибите на едри парчета и ги подредете в тава за печене. Посолете рибите, добавете чери доматите, морковите, разрязаните наполовина шалоти и глава чесън, розмарина и нарязания на кръгчета лимон.

Смесете зехтин и олио от семена в съотношение 1:2 и поръсете рибата. Загрейте фурната на 180 градуса и печете 25 минути.

От кората на тиквичка направете жулиени. Запазете сърцевината на тиквичките, нарежете я на парчета и я сотирайте в тиган с малко шалот, сол и пипер. След като се задуши няколко минути, пасирайте в блендер и подправете.

Сотирайте жулиените от тиквички в леко намазнен тиган, колкото да станат хрупкави. Добавете сол, пипер и зехтин на вкус.

На дъното на дълбока чиния сложете от пюрето от тиквички. Върху него направете малко гнездо от хрупкавите лентички. Върху тях поставете парче конфитиран паламуд и гарнирайте със зеленчуците, лимона и розмарина. 

Други рецепти с риба:

Макарони с риба тон
Банички с риба тон
Как се пържи дребна риба
Съвети за пазаруване на риба
6+1 причини да ядете риба

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти