Обърнат ябълков крамбъл

Бърза идея за впечатляващ десерт

5 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

50 г масло със сол

3 големи ябълки

1/2 ч.л. канела

2 с.л. мека кафява захар

12 бисквити амарети (50 г)

7 бисквити дижестив (100 г)

4 с.л. течен мед

4 с.л. амарето (бадемов ликьор)

100 г маскарпоне

Начин на приготвяне:

1. За основата на крамбъла начупете с ръце двата вида бисквити в купа. Добавете меда и разбъркайте. По средата на четири десертни чинии оформете ринг с диаметър 10 см от основата. Поставете чиниите в хладилник, за да се стегне.

2. Обелете ябълките и ги разрежете на 6 парчета. Почистете от семките. Сложете ябълките в купа със студена вода и лимонов сок, за да не потъмнеят.

2. Разтопете маслото в голям тиган. Добавете канелата. Подредете резените ябълки в тигана, легнали на една страна. Гответе 2 минути, като обърнете ябълките веднъж. Поръсете захарта и гответе още 6 минути.

3. Ако използвате газов котлон, фламбирайте ябълките за 10 секунди, като непрекъснато разтърсвате тигана. Ако готвите на друг вид котлон, дръпнете от котлона карамелизираните ябълки и налейте амаретото.

4. Върху охладената основа поставете топли карамелизирани ябълки. Завършете с 1 с.л. маскарпоне.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти