Безглутенови фетучини с миди, домати и босилек

🍅🍅🍅

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

350 г безглутенови фетучини

2 с.л. зехтин екстра върджин

2 скилидки чесън

1 малка червена люта чушка (bird eye)

200 г миди вонголе

250 г чери домати

1/2 ч.ч. сухо бяло вино

1/2 ч.ч. листа босилек

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Сварете пастата според указанията на пакета.

В тиган сипете зехтина и запържете в него на слаб огън нарязаните на тънки филийки скилидки чесън и люта чушка за около 1 минута. Разрежете чери доматите на половинки, а след това ги смачкайте с ръце над тигана. Усилете огъня и разбъркайте. Добавете малко от водата от варенето на пастата. След това добавете предварително измитите под сутдена течаща вода миди вонголе (не използвайте миди с отворени черупки). Гответе 30 секунди и добавете бялото вино.

Щом всички миди в тигана се отворят, добавете фетучините като ги вадите с щипки от тенджерата. Добавете и малко вода от варенето. Накъсайте на едро листата босилек. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте за 10-20 секунди и дръпнете от огъня.

Сервирайте топли фетучини с вонголе, домати и босилек в дълбока чиния.

Прочетете още по темата:

Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти