Как да се справим със слънчевите изгаряния сами

Как да се справим със слънчевите изгаряния сами
Снимка: Thinkstock

В разгара на лятото изгарянията от слънце по кожата изобщо не са рядкост. Често просто забравяме да се намажем със слънцезащитен лосион или не повтаряме намазването, след като сме излезли от водата.

Независимо какви са причините, всеки се е сблъсквал с неприятно изгорялата и зачервена кожа. Проблемът не трябва да се игнорира, тъй като от слънчеви изгаряния могат да останат тъмни петна по кожата като белези за цял живот.

Предлагаме ви няколко подходящи лечения, които да приложите в домашни условия и които биха дали резултат.

Всички знаем за киселото мляко и неговите невероятни свойства. То наистина помага и е най-добрият вариант за спешно отреагиране след изгаряне. Нанесено директно върху кожата, киселото мляко ще успокои, хидратира и омекоти епидермиса и със сигурност ще облекчи болките.

Оцет е другият продукт, който ще ви помогне. Само се постарайте да е бял или ябълков.
Той ще успокои кожата и ще я охлади. Направете си студени компреси върху засегнатите места от тялото.

Ако нямате оцет под ръка, то използвайте черен или зелен чай. Те съдържат съставки, които успокояват подуването на кожата. Направете си запарка с чай и задължително я оставете да изстине, преди да наложите компреси върху кожата.

Резенчета краставици и картофи също помагат за успокояване на раздразнената и изгоряла кожа, като отнемат топлината и редуцират подуване и оттичане.

Снимка: Thinkstock

Друго, което трябва да знаете, е че не е препоръчително да ползвате ароматизирани и парфюмни лосиони, когато сте прекалили с излагането на слънце. Те могат само допълнително да раздразнят кожата. Използвайте медицински кремове за след слънце.

Освен това забравете за ексфолиантите за тяло. Те могат да наранят изнежената кожа. Към тях може да прибегнете отново в края на лятото и началото на есента, когато кожата постепенно ще почне да се бели.

Още от категория "Тема на месеца":

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти