Днес е световният ден на кучето!

На днешната дата имен ден имат всички, носещи имената Адриан и Наталия, а в световен план се отбелязва Международният ден на кучето.

Този празник води началото си от САЩ, а днес в много страни се организират различни инициативи за малки и големи, чиято цел е да насърчат хората да бъдат грижовни не само към собствените си кучета, но и към останалите, които срещат в парк или на път за работа.

За кучетата с любов: 5 неочаквани ползи от домашните ни любимци >>>

кучета
Снимка: iStock

Кучета са много умни и чувствителни животни, които имат нужда от всекидневни грижи и внимание. Те не се нуждаят единствено от храна, а от любов и ласки.

Едва ли има някой, който да не е чувал, че кучето е най-добрият приятел на човека. Всъщност то се превръща в неизменен спътник на човека още от дълбоката древност.

През всички тези години кучетата се доказват като телоохранители, пазители на дома и семейното имущество. Работни кучета са използвани за теглене на шейни и за завръщане на стада с кози, овце и друг добитък. Четириногите помагат на незрящи хора, намират загубили се туристи в планината и търсят наркотици в тайници. Те се проявяват и като дясната ръка на ловците.

кучета
Снимка: iStock

Множеството изследвания са показали, че кучетата са прекрасни терапевти и тяхното присъствие е способно да извади хора от състояние на много тежка депресия.

Те са интелигентни и възприемчиви същества, които бързо се привързват към стопанина си, и са готови да го следват навсякъде. Едно куче остава вярно на своя стопанин за цял живот.

10 малко известни факта за кучетата >>>

кучета
Снимка: iStock

Любовта и предаността на кучетата не знае граници и доказателство за това е случаят с легендарното куче Хачико от породата акита ину, което продължава да чака своя собственик на гара Шибуя в Япония в продължение на девет години след неговата смърт. В памет на Хачико е издигнат паметник, символизиращ любов и вярност.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти