Жено, успокой се!

Жено, успокой се!
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Ако нещо спира жените да бъдат спокойни и да се чувстват добре в кожата си, това са самите те. Оправданията, че за това са виновни странични фактори като например непослушните им деца, негативните им приятелки, егоистичните мъже или държавата , не важат. Може да звучи като клише, но истината е тази, че всеки сам си е отговорен за своето щастие.

Дамите често считат, че за да бъдат по-ведри, то непременно трябва да са били на почивка на някое луксозно и екзотично място, където да се освободят от напрежението. Поради факта, че повечето жени нямат късмета да си позволяват подобен начин на отмора, те считат, че нервите им ще бъдат част от живота им и следва да свикнат, че винаги това ще е реалността и се примиряват с този факт.

Да, обаче мъжете не могат да се примирят с поведението на нервни и напрегнати жени. Ако тяхното поведение може да се категоризира по скалата на неадекватността, то определено се нарежда в челната тройка.

За добро или за лошо, няма кой да помогне на жените да се освестят, когато са в подобно емоционално и физическо състояние, овен те самите. Мисля, че за да се случи това, е необходимо много малко усилие от тяхна страна.

Задушващото ежедневие може да бъде избегнато от жените като спрат да правят някои от нещата, които правят. Такова е например e навикът да се извиняват непрекъснато и да изпитват вина, когато са сгрешили относно някоя дреболия.

Уважаеми дами, на всеки се случва да греши и то не рядко. Вие също грешите. Никой не очаква от вас да бъдете безгрешна. Спрете да тровите ежедневието си, изпитвайки вина. Просто опитайте да поправите грешката, ако това е възможно и гледайте напред. Точка. Защо е необходимо да се разстройвате със седмици?

Друго, което трови съзнанието на жените, е да си поставят ретро морални ограничения относно това какво „трябва” да правят и какво не, за да бъдат приемани от обществото като пример за подражание.  Е, не съм съгласен, че заради мнението на две-три бабички от квартала, които, между другото, на младини са си правили каквото си поискат, си заслужава човек да ограничава себе си в действия и помисли.

Единственото, което следва да ограничава жените морално, е Наказателният кодекс, а не задръстеното общество, каквото е то у нас. Ако искате да сте за пример, бъдете отрицателен такъв. Поне веднъж месечно. Отразява се отпускащо на нервите.

На последно, но не и по значение място, трябва да престанете да сравнявате живота си с виртуалния живот на другите. И като цяло да спрете да се тревожите, че животът ви не изглежда като живота на плеймейтка в Инстаграм. Не сте ли вече големи за да вярвате, че тези неща са истина?

Успокой се, жено! Заслужаваш го. Мъжът ти също.

Прочетете още от Тодор Капитанов:

Срам за теб, българино!

Обичам жените да ми правят...

Аман от сърдити лелички!

Жените харесват обратни мъж

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти