Жените сте просто играчки

Жените сте просто играчки
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Жените не само са играчки. Те са най-интересните играчки. Не разбирам защо има жени, които се обиждат, когато някой ги сравнява с подобна вещ, безкрайно интересна за мъжете във всяка възраст.

Да си играчка е привилегия. Виждали ли сте мъжете как се грижат за играчките си? А нужно ли е да ви обяснявам колко много ги ревнуват?

Още ли не искате да сте тяхната играчка?

Всъщност те не ви питат, защото дори и да не желаете, на вас ще бъде гледано точно като на такава. Ако мислите, че не съм прав, нека дам пример за това как мъжете гледат на играчките си и как се развиват взаимоотношения им с тях.

Да, мъжете имат взаимоотношения с предмети като телефон, кола, компютър и др. Те са част от персоналността им, а не само вещи за ползване, и гледат на тях точно както жените гледат на дрехите – като част от личността им или като нещо, което ги допълва. Нещо, чрез което се чувстват реализирани. 

Да вземем за пример компютъра. Емоцията при първия допир с компютър е същата като този с жена  - вълнуващо и същевременно смущаващо. 

Особено важи за мъжете, които нямат достатъчно опит в технологиите и са технически незрели. След срещата очи в очи, мъжете оглеждат подробно устройството. Така събират първоначалния впечатления от него. Най-много ги привлича блясъкът, който виждат в монитора. След като проучат параметрите му, мъжете се решават да го занесат вкъщи. Настаняват го на удобно място и търсят on/off точката. След като я натиснат, от машината започват да струят светлини и звуци, които определено галят мъжкото око и ухо. Така нещата между тях започват буквално като на игра.

След време обаче, ако компютърът се окаже с добри характеристики, взаимоотношенията се задълбочават. Мъжете започват да съхраняват в компютъра доста лична информация, а когато го претоварят с нея, машината започва да прави всякакви софтуерни и хардуерни проблеми.

Ако това поведение от страна на техниката продължи, то тя моментално бива заменяна с друга – по-нова, която има по-добри характеристики. Технически грамотните мъже обаче не прибягват до тази стъпка, защото умеят да се грижат добре за компютъра си и знаят как да действат за отстраняване на възникналите проблеми.

В крайна сметка, след всичко преживяно с компютъра, мъжете осъзнават, че не те управляват него, а той тях. Неусетно стават зависими от него във всеки един момент от ежедневието им.

Е, уважаеми дами, тези отношения на мъжете към компютъра им, не ви ли приличат на взаимоотношенията между мъжете и жените изобщо?

Така внимателно и ревниво господата се отнасят и към другите си играчки. Не се колебаят и да инвестират в тях. Точно както трябва да се отнасят и към жените. И често го правят. Стига само някоя да им признае, че иска да бъде тяхна играчка.

Ако пък е играчка с електрическо захранване, мъжете с удоволствие биха ѝ спирали тока всяка вечер.

Изборът е ваш.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти