Как мъжете разгадават жените

Как мъжете разгадават жените
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Всеки мъж трябва да се научи да разбира от жени. Разбирането на жени и от жени е важно за щастието и развитието на мъжете.

Висок процент от самочувствието им е следствие на обратната връзка, която получават от нежния пол. Мъжете много държат да бъдат харесвани от жените. Ако ваш познат твърди обратното, то или е много харесван, или е побъркан.

Всеизвестно е, че жените във всяка връзка търсят сигурност и тръпка. Когато обаче имат сигурност, търсят тръпка. Когато имат тръпка, търсят сигурност. Двете неща могат да съществуват едновременно, но за кратък период от време.

Подобна противоречивост е характерна за мислите, действията и чувствата на жените. Без притеснение мога да обобщя, че всички жени са еднакви, колкото и да си мислят, че всяка поотделно е единствена и че представлява един различен свят. Не се заблуждавайте, защото всички реагирате по еднакъв начин на мъжките дразнения, с които непрекъснато се сблъсквате.

Елементарни сте, мили дами. Познавам ви. Ако някой ви целуне, то значи е простак. Ако ли не, значи не е мъж. Направи ли ви комплимент – отричате, не ви ли направи, започвате да се питате къде сте сгрешили във визията си.

Съгласява ли се някой с вас, считате го за безхарактерен. Не се ли съгласява, мислите си, че не ви разбира. Ох, колко сте прозрачни само!

Знам, че ако някой ви ревнува, го считате за човек с кофти характер. Но ако не ви ревнува, тогава изпадате в параноя, че това е признак на отсъствие на любов.

Искате хем да ви слушат, когато говорите, но пък когато някой ви изслушва внимателно, се питате защо не ви говори.

Знам и други неща за вас.

Например, че ако ви се обръща внимание и грижи, то считате това за досада и обсебване на свободолюбивата ви личност. Но ако не проявяват към вас внимание и грижи, значи не ви обичат истински. Прав ли съм?

Нека ви попитам и друго: Считате ли, че мъжете са подозрителни, когато ви разпитват подробно за ежедневието ви в работата и въобще за времето, което не сте прекали заедно?

А мислите ли, че ако не ви разпитва, значи вече нищо не го интересува за вас? Считайте въпроса за риторичен.

Знам и някои ваши виждания относно бита и домакинството. Ако мъжете се опитват да ви помагат в кухнята, не спирате да им повтаряте да престанат, защото само ви пречат. Ако пък не ви помагат, обвинявате ги, че са най-мързеливите същества, които сте срещали някога и се питате как изобщо сте се излъгали да допуснете до вас такъв търтей. 

Хващам се на бас, че няма жена, която да не се е разпознала в посочените примери. Убеден съм, че няма и мъж, който да не знае тези женски особености.

Жените са адски елементарни за разбиране. Изумявам се, когато някой твърди обратното. Всичко е въпрос на преценка на ситуацията. А правилната преценка за жените е като правилната преценка въобще – няма точна рецепта, а трябва постоянно да маневрираш спрямо обстоятелствата.

Мъжете много искат да разберат какво харесват жените, но как може да разбереш непостоянството? Отговорът е един – като се движиш в унисон с него.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти