Жените са разкрити: искат онова с трите букви

Жените са разкрити: искат онова с трите букви
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Уважаеми дами, ние, представителите на мъжкия пол, тържествено се заклеваме, че няма да престанем да мислим как да ви дадем нещото, за което тъй отчаяно бленувате.

Знаем, че това нещо се пише с три букви. 

Имам си едно любимо заключение относно взаимоотношенията между половете.

То е, че повечето жени търсят мъж, който хем да може да ги разсмива, хем да може да ги защитава. Излиза, че идеалният мъж е клоун-нинджа.

Въпреки шеговития контекст, в това заключение има немалко истина.

Жените натоварват с очакванията си мъжете да бъдат едновременно в коренно противоположни роли.

Например да бъдат нежни и романтични, но в същото време да имат мъжествен и завоевателен темперамент, който ги прави така атрактивни за слабия пол.

Иска им се мъжете да бъдат успели в професията и със стабилни доходи, а паралелно с това постоянно да разполагат със свободно време.

От мъжете се очаква да бъдат толкова стабилни финансово, че да могат да си платят за всичко, но в същото време те трябва без затруднения да успяват да се оправят с абсолютно всичко, без чужда помощ. Има много други парадоксалните очаквания, за които само жените знаят.

А дали знаят, че такива очаквания са нереалистични? Ако използваме метафората, че мъжът е като водата, то жените искат тя да бъде едновременно топла и студена, солена и сладка, газирана и обикновена, заледена и под формата на пара.

Не мисля, че съществува друго толкова шизофренично състояние при жените, каквото се проявява при очакванията им към мъжете. Е, може би само когато изпадат в дилема какво искат повече: шоколад или нови обувки. Обикновено получават и двете, но това е друга тема.

Въпреки тази на пръв прочит неориентираност при жените, трябва да им призная едно –те знаят какво искат. Ако някой продължава да твърди, че жените не знаят какво искат, той просто повтаря угодното за мъжете твърдение, с което същите се оправдават, че не могат да задоволят нуждите на слабия пол.

А жените искат само едно. Това нещо се пише с три букви и се нарича мъж. Такъв, какъвто си го представят - да бъде всякакъв, да може всичко и да притежава каквото тя иска.

Нима има нещо лошо мъжете да се стремят към достигането на този съвършен образ, изграден в женските мечти с тухли от изобилстваща любов, макар и с примеси на наивитет?

Аз лично считам, че в това няма нищо. Дори е препоръчително за мъжете да угаждат на жените в тези им разбирания. Честно казано, ако не бяха дамите, господата и до ден днешен не биха могли да се отдалечат от образа на праисторически първични екземпляри, които знаят само три неща – да ядат, да спят и да… За третото също не е сигурно дали въобще ще го могат, особено ако не са минали през школата на някоя жена, която да им обясни туй-онуй.

В крайна сметка колкото и да разсъждавам по темите за половите взаимоотношения, стигам до извода, че ако не бяха жените, мъже нямаше да има, защото никой нямаше да знае какво означава да бъдеш мъж. Това прословуто нещо с три букви, заради което живеят жените. 

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

Срам ме е да бъда българин. Je suis parisien!

Най-сетне! Женската логика е разкрита

Какъв е идеалният мъж според мъжете

Как се разпознава смотльото

Колко ти струва да разплачеш момиче

Вдигни чорапите си от земята, това ме прави щастлива

Какъв го искат жените

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти