Жега или дъжд: какво ни готви времето през август?

лято жена
Снимка: iStock

Температури в рамките на обичайните - нормата 21-24 градуса, прогнозират синоптиците за август, пишат от Darik News.

Месецът ще започне с нестабилно време. Студен атмосферен фронт предстои през почивните дни. Преобладаващите температури в неделя ще са между 25-30 градуса, по-ниски от обичайните. Към 8-9 август отново се очакват превалявания, съобщи пред БНТ синоптикът от Националния институт за метеорология и хидрология Красимир Стоев.

През първото десетдневие въздушната маса над страната ще остане неустойчива и вероятността за превалявания остава, особено за източните райони. С малки колебания, в повечето райони температурите ще бъдат около и малко по-ниски от обичайните за периода. Относително по-стабилно, предимно слънчево и спокойно, с по-малка вероятност за валежи, ще бъде около средата на десетдневието. Температурите ще се повишат и станат по-високи от средните за периода, без да достигат екстремни стойности.

През по-голямата част от второто и третото десетдневие по-голяма е вероятността атмосферата да се запази относително стабилна.

лято жена
Снимка: iStock


През повечето дни от второто десетдневие ще бъде предимно слънчево. Краткотрайни превалявания са възможни в средата на десетдневието. Относително по-високи ще са температурите през първата половина от деседневието, впоследствие слабо ще се понижат, но пак ще са близки до обичайните.

През третото десетдневие температурите ще останат близки и малко по-високи от климатичните норми, въпреки че през втората половина от десетдневието постепенно ще се понижават. Вероятност за валежи има около 22 август и към края на месеца.

Още материали на лятна тема четете в нашия раздел ЛЯТО 2019 >>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти