Защо не бива да се дава сол назаем?

Защо не бива да се дава сол назаем?
Снимка: Thinkstock

В българската народопсихология съществуват доста поверия, свързани със солта. Ритуалите със сол са познати още от древни времена. Тогава тя била изключително ценна подправка и се смятала за необикновена, дори за свещена.

Когато разсипем неочаквано сол или захар, в главата ни минават маса мисли, дали това е за добро или ни очакват неприятности. Какво обаче предсказват тези знаци и трябва ли да ги взимаме на сериозно?

Ако се разсипе сол

Разсипаната сол е лош знак и предсказва караница с близък човек. Такива примери има много, които обясняват тяхното значение. В миналото солта е била много цена стока и е била притежание на по- богатите хора, и ако някои разсипвал сол го ругаели и биели.

В наше време всеки има и ползва сол. Има поверие, че когато момиче е пресолило яденето, това е белег на влюбеност,защото когато човек е влюбен той е разсеян и може да прави такива грешки.

Разсипаната захар е добър знак предвещаваш сладък и безоблачен живот. Съдбата ви подсказва, че скоро в живота ви ще има много радости и приятни моменти. Особено е благоприятно за млади момичета. Ако млада жена е разсипала захар, то е възможно интересно запознанство с мъж в много скоро време.

Какви чудеса твори солта

Солта от древността се е считала за символ на мъдростта и чистотата. Тя е била често използвана в магически практики и ритуали.

7 суеверия с храна

Изчистване на негативно влияние със сол

Това е много ефикасен метод да се изчисти дома от негативно влияние, за да създадете в дома си атмосфера на разбирателство и уют. За да постигнете това е необходимо един път в месеца да извършите магическо почистване. За това е нужно да сипете по малко сол във всички ъгли на дома си. След това е необходимо да вземете светена вода и да е полеете върху солта. През цялото време на ритуала е необходимо да се чете молитвата ”Отче наш”. Солта е необходимо да предстои най-малко три часа. След този ритуал солта може да потъмнее, това е свидетелство,че в дома ви има негативна енергия. След проведения ритуал вие ще почувствате хармония и уют в дома си.

Никога не давайте сол от вкъщи на заем и се старайте и вие да не взимате чужда сол. В първият случай вие давате своя успех на други хора, а във втория ще поемете чужда енергия, която може да е негативна.

Не подавайте солницата на масата на други хора. Човека които прави това може да се лиши от късмета си и да привлече нищета.

Съхранявайте солта в дървени съдове, така солта ще може да съхрани своите магически сили.

За да привлечете пари е необходимо да оставите сол в кутия на масата през нощта. Тази сол трябва да се сменя през три дни. Не може да се ползва след ритуала за хранене, тя се изхвърля в течаща вода. Добре би било да стартирате ритуала на новолуние.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти