Задава се грандиозен музикален спектакъл

Сцена от танцовата постановка "Мелодия от небесата"
Снимка: ndk.bg

На 21 февруари от 19,00 часа в Зала 1 на НДК за първи път в България ще бъде представен танцовият тибетски театър "Мелодия от небесата".

В постановката се разказва за изкуството на Изтока, като ще бъдат показани и традиционните за Тибет танцови носии и музика.

Гост-изпълнители на спектакъла са артистите от китайската танцова формация на район Гандзъ, намираща се в провинция Съчуан.

На сцената ще видим над 30 участници от тибетската трупа, основана през 1958 г., чийто общ състав наброява близо 200 танцьори.

С повече от 1000 представления в Азия, Европа и Африка и над 400 награди за 50-годишната си история, танцовата формация е успяла да добие популярност като една от най-добрите в Тибет.

Сред най-известните спектакли на трупата са "Love song of Kangding", "Can't help singing", "The Soul of Tibetan dance", "Dreamlover" и др.

Танцовият театър "Мелодия на небесата" ще бъде показан у нас по случай настъпването на китайската Нова година (Чун Дзие), която през 2013 г. започва на 10 февруари и е под знака на змията.

Инициативата се организира с помощта на Националния дворец на културата и Посолството на Китайската народна република в България.

* Билетите за представлението са на цени между 15 и 50 лв., като вече се продават онлайн и на касите на НДК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти