Задава се Европейска нощ на театрите

Сценична треска
Снимка: Thinkstock

След успешното първо издание на "Нощ на театрите" (провело се на 14 септември в София) част от столичните театри ще се включат и в юбилейната пета поред Европейска нощ на театрите, която ще се състои на 16 ноември (събота) едновременно в 11 държави (включително и България).

До момента към инициативата се присъединиха Народен театър "Иван Вазов", Сатиричен театър "Алеко Константинов", Театър "София", Младежки театър "Николай Бинев", Малък градски театър "Зад канала", Камерен театър "Възраждане", Театрална работилница "Сфумато".

В седмицата преди Европейската нощ на театрите ще има няколко съпътстващи събития като изложбата "Нощни персонажи" със снимки от репетиции на театрални постановки. Фотоекспозицията ще може да бъде видяна между 11 и 17 ноември в Централното фоайе на Народен театър "Иван Вазов".

Девет неразказвани досега театрални истории от България и Германия ще бъдат "споделени" на Сцена IV етаж в Народен театър "Иван Вазов" на 14 ноември от 19,30 часа. В главните роли на "разказвачи" ще влязат актьорите Александра Василева, Дарин Ангелов, Иво Аръков, Иван Юруков, Ованес Торосян, Стефан А. Щерев, момчетата от немската група за съвременен театър "LIGNA", композиторът Асен Аврамов и хореографката Мила Искренова.

Първото издание на инициативата се провежда през 2008 г. в Хърватска, а поетапно към театралната платформа се включват Словакия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Словения, Сърбия, Австрия, Унгария, Чехия, Белгия и за първи път тази година и България.

* Цялата програма на Европейска нощ на театрите можете да видите тук, а билети за представленията са в продажба на касите на съответните театри.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти