За по-добър живот на жените в България

родители майка дъщеря
Снимка: Thinkstock

Има една тема, която не трябва да излиза от мода, не трябва да ни омръзва да говорим и пишем за нея, нито трябва да ни омръзва да ги четем – темата за живота на жените в България.

Всяка четвърта жена от нас е жертва на домашно насилие.

Едва 20% от творбите в изложбените галерии и музеи са дело на жени.

90% от самотните родители са жени в България

И 8 март не е единствения, а поредния повод да обърнем внимание на инициативи, които подкрепят усилията на жените в България за по-достоен живот.

Българският фонд за жените и компания за доставка на храна стартират кампания за набиране на средства за проекти, подпомагащи живота на жените в България и предоставяне на повече и по-добри възможности за тях.

родители майка дъщеря
Снимка: Thinkstock

„За нас като компания не е достатъчно просто да засвидетелстваме подкрепата си към жените. Бихме искали да дадем възможност и на потребителите да направят същото“, коментира инициативата регионалният директор на Takeaway.com за Югоизточна Европа Владимир Давчев.

„Дарявайки 1 лев от името на нашите клиенти в помощ на Български фонд за жените, ние заедно помагаме на наистина значима кауза. Денят на жената е специален ден и всички жени трябва да могат да се почувстват специални“, обяснява Владимир Давчев.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти