Вълна от магнитни бури очакваме през юли

Земя магнитна буря
Снимка: iStock

През юли 2020 г. магнитни бури ще покрият нашата планета с три достатъчно мощни вълни, съобщава порталът www.planetanovosti.com, пише Darik News.

Първата вълна от магнитни бури през юли тази година ще удари от 1 до 3 юли, като се очакват много силни бури през последните два дни на месеца. Здравословни проблеми в наши дни могат да се появят не само сред хората, зависими от времето, но и тези, които страдат от сърдечно-съдови заболявания, имат проблеми с кръвното налягане или мигрена.

„По време на магнитни бури може да се появи силна болка в сърцето. Кръвното налягане няма да е стабилно и могат да настъпят резки промени. Също така си струва да се подготвите за промени в настроението и силно главоболие, усещане за пулс в слепоочията. Понякога пациентите по време на магнитна буря може да са в състояние, което не могат да разберат, но поне грубо обясняват“, казва Виктор Сидоренко, цитиран от zdrave.to

Експертите говорят и за това как е най-добре да прекараме тези дни, за да се чувстваме нормално и да не се поддаваме на отрицателното влияние на това явление. 

По време на магнитни бури е препоръчително да не пиете алкохол, както и кафе, което ще даде допълнително натоварване на сърцето. Не яжте мазни и пикантни храни, за да няма обостряния на хронични заболявания. 

По време на магнитни бури е по-добре да не се изнервяте, както и да не се занимавате с тежка физическа работа. Ако имате хронични заболявания, тогава ще е необходима консултация със специалист и наличието на необходимите лекарства за облекчаване на състоянието.

Какво очаква всяка зодия през сезона на Рака

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти