Време за четене: „Вкусът на България“

книга
Снимка: Издателство Сиела

Иван Звездев е един от най-популярните и обичани родни кулинари. Телевизионните му предавания и книги са послужили като въведение в готварството на цяло едно поколение, а днес усмихнатият водещ ни радва от най-популярния български кулинарен канал в YouTube – „Кухнята на Звездев”.

20 години след завръщането на Звездев от Аржентина в България и старта на кариерата му на малкия екран в книжарниците се появява луксозното юбилейно издание „Вкусът на България“, което събира 100 традиционни и придошли рецепти, издържали изпитанието на времето и настанили се трайно на трапезата на българина.

В настоящото издание са включени емблематични ястия от различни краища на България, които не са известни в цялата страна и такива, които идват извън българското землище, но са част от националната ни кухня – като дрипави першоре.

Ще откриете класически гозби като кавърма, козунак и боб по манастирски. Други включени ястия са навлезли съвсем наскоро, но вече са неразделна част от ежедневното ни меню – например спагетите с кайма.

Нещото, което ги обединява, е вкусът, който идва от подправките, както и усещането за завръщане у дома.  

Това са рецепти, които предлагат бързо, лесно и вкусно решение на дилемата „Какво да сготвя тази вечер?“. Издание, което е подходящо както за начинаещи в кухнята, така и за майстор-готвач.

В своята юбилейна книга Иван Звездев успява да създаде ярък кулинарен портрет на България – автентичен и запомнящ се.  „Вкусът на България“, който познаваме от деца и който искаме да съхраним за следващите поколения.

книга
Снимка: Издателство Сиела

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти