Време за четене: „Три дни във Флоренция“ ни отвежда на мечтано пътешествие

книга Кръг
Снимка: Издателство Кръг

Задаващите се топли дни носят със себе си блян за пътешествия към най-романтичните дестинации в света. А какво по-хубаво от ваканция във Флоренция, която може да промени живота на жена, започнала да губи вяра в мечтите си? Романът „Три дни във Флоренция“ от Криси Манби излиза на български, за да предложи на читателите дързък и забавен пример за това колко пъстър и широк може да е светът. Книгата със знака на изд. „Кръг“ вече е в книжарниците в превод на Анелия Данилова и с корица на Таня Минчева от Kontur Creative.

Ден след ден Кати Къридж – героинята в тази вдъхновяваща история, затъва все повече в битовото ежедневие и се пита дали мечтите ѝ не са завинаги погубени. Но в рядък миг на щастие с приятеля ѝ Нийл са поканени на сватба край италианския град Флоренция, където тя винаги е искала да иде. Може би най-после се задават хубави дни, макар и само няколко на брой, и този път те няма да са помрачени от разглезените деца на половинката ѝ… или от цялото му непоносимо семейство.

Но ваканцията много бързо се оказва същински кошмар, чийто привиден финал е грешка с полетите навръщане. Кати остава на флорентинското летище съвсем сама и въпреки негодуванието на Нийл решава да се възползва от удължения си престой по най-добрия начин.

За героинята на Криси Манби ще последват няколко незабравими дни под тосканското слънце, а тя самата, все по-одухотворена, ще започне да преосмисля житейски решения, които е вземала през годините. С помощта на мило местно семейство, което я приютява и обгръща с колорита си, Кати ще проумее колко прекрасен може да е светът – стига да си достатъчно смел да се впуснеш в него.

„Романите на Криси Манби са перфектни за ваканцията“, пишат от  „Гламър“ в отзива си за „Три дни във Флоренция“ и не грешат. Книгите на писателката неизменно оглавяват класациите за бестселъри, а хилядите високи оценки за тях в сайта Goodreads потвърждават незабравимото читателско изживяване.

Криси Манби е британска писателка със 17 романа зад гърба си. Чрез остроумието и хумора си тя съумява да предаде множеството си и разнообразни теми и идеи в достъпна и ясна форма, което с времето я нарежда сред най-обичаните автори от жанра на романтичните комедии.

книга Кръг
Снимка: Издателство Кръг

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти