Време за четене: Стенли Тучи споделя своите съкровени спомени в кухнята и извън нея с „Вкусно. Храната на моя живот“

Стенли Тучи книга
Снимка: Издателство Прозорец/iStock

Преди да го обикнем с ролите му в „Дяволът носи „Прада“, „Игрите на глада“, „Джули и Джулия“ и много други, Стенли Тучи израства в италианско-американско семейство, което всяка вечер се събира около трапезата. Любовта си към тайните на местната кухня той разкрива в своята телевизионна поредица „Стенли Тучи: В търсене на Италия“, която му носи две от общо петте спечелени от него награди „Еми“. Тучи е носител на два „Златни глобуса“ и е номиниран за награди „Оскар“, „Тони“ и „Грами“.

В своята автобиография „Вкусно. Храната на моя живот“, вече и на български от издателство „Прозорец“, той ни споделя своите съкровени спомени във и извън кухнята - магията на цял един живот от ястия, както и историите зад тях.

Стенли Тучи през годините

С комичните епизоди от младостта, професионалния си живот, влюбването по време на вечеря и приготвянето на храна за семейството, „Вкусно“ е отражение на радостите от храната и от самия живот. Независимо дали ястията са петзвездни или загорели, дали времената са добри или лоши, всяка хапка от това кулинарно пътешествие е искрена и вкусна.

В книгита си Тучи размишлява върху пресечната точка на храната и живота, поръсвайки с анекдоти за израстването си в Уестчестър, Ню Йорк, подготовката и заснемането на филми и още. Всяка хапка от това гастрономическо пътешествие през ястия ту петзвездни, ту изгорени, е написана с характерния за Стенли ироничен хумор и носталгия. „Вкусно“ стопля сърцето и е неустоимо за всеки, който познава силата на домашно приготвената храна.

Стенли Тучи книга
Снимка: Издателство Прозорец

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти