Време за четене: славната и трагична история на едно семейство, блестяло над света поколения наред, продължава със „Зимата на лъвовете“

книга
Снимка: Издателство Lemur/iStock

Сицилианските лъвове успяха. Времето, когато Паоло и Иняцио пристигнаха в Палермо, за да избягат от бедността, нарамили само несломимия си дух, е вече отминало. Сега те имат дворци и фабрики, кораби и тонари, коприна и бижута. Сега целият град ги почита, възхищава им се и се страхува от тях.

Дали младият Иняцио и неговият син ще продължат възхода на семейната империя и дали ще бъдат щастливи? Ще устои ли „Каза Флорио“ на бързо променящия се свят?

Откъс от книгата прочетете тук >>>

Продължението на сагата, базирана на истинската история на знаменитата сицилианска фамилия, ни среща с още по-вълнуващи мъже и жени, така различни един от друг, но всички те изключителни. Иняцио с леденото сърце, страстната Джована, Иняциду, който не иска да робува на името си, и Франка, най-красивата жена в Европа. Именно те ще ни накарат да разберем защо, след толкова много години, духът на Флорио продължава да живее, да бъде сърцето на острова, ритъмът на Палермо. Неповторим и незабравим.

„Сицилианските лъвове“ е сага за фамилия Флорио, базирана на истинската история на некоронованите крале на Сицилия: историята на едно семейство, неспокойно и амбициозно, проницателно и решено да бъде по-богато и по-могъщо от всяко друго.

Стефания Аучи е родена в Трапани, но от години живее в Палермо, където завършва право. Започва работа в адвокатска кантора, но по-късно се посвещава на преподаването на деца със специални нужди. Занимава се с писане още от университетските си години, като дебютният ѝ роман Fiore di Scozia е публикуван през октомври 2011, а през декември 2012 г. излиза и продължението му La Rosa Bianca. През 2015 Baldini & Castoldi издават новия ѝ роман „Флоренция“.

Стефания Аучи
Снимка: Издателство Lemur

Големият успех на Аучи обаче идва с публикуването през 2019 г. на Сицилианските лъвове, чиито права се продават в САЩ, Германия, Франция, Нидерландия и Испания, още преди книгата да стигне до италианските книжарници. В Италия тя е публикувана от Editrice Nord и печели националната награда Rhegium Julii в категория проза. След като романът е преведен в над 30 страни и е на върха на класациите за най-продавани книги в Италия повече от 100 седмици, излиза неговото продължение – „Зимата на лъвовете“.

Ето какво споделя Аучи по повод писането на двете книги:

„В тези шест дълги години, от момента, когато сцената на земетресението в началото на „Сицилианските лъвове“ се появи в главата ми, до думите на благодарност в края на „Зимата на лъвовете“, научих колко безценни са дисциплината, самотата, търпението, смелостта.

Да, защото писането никога не е самоцелно, а изисква отговорност и душевна сила. Оказваме се насаме с думите и със съмненията си, със страха, че не сме дали достатъчно, с усещането, че трябва да водим ръкопашен бой с една история, която не се поддава на опитомяване и се налага да изберем кои сухи клони да изрежем и какви нови основи да положим.

Накрая обаче разбираш, че всеки роман е път, осеян със завои и издатини, и че можеш да избереш дали да го изминеш с танцова стъпка или да напредваш колебливо, осланящ се единствено на интуицията си. Знаеш само, че имаш пред себе си полярна звезда: историята, която искаш да разкажеш.

Правиш всичко възможно да го сториш по най-добрия начин, опитваш се да спазваш необходимата дистанция и изчакваш времето да помогне на думите, които носиш в себе си, да си намерят мястото. И накрая „поставяш ръката си в устата на лъва“ и звярът, вместо да те захапе, както си се опасявал, кротко се оставя да го погалиш.

Ето.

Да разкажа историята на фамилията Флорио беше всичко това и още много неща.“

Откъс от книгата прочетете тук >>>

книга
Снимка: Издателство Lemur

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти