Време за четене: „Дете на пустинията”

Време за четене: „Дете на пустинията”
Снимка: netinfo

Издателство „Егмонт” представя на българските читатели романа „Дете на пустинията” от Олуин Хамилтън. Книгата, в хартиен и електронен формат,  е налична от 19 март.

„Романтична, вълнуваща, забавна и просто чудесна”, така я описват от Kirkus Reviews. „Неустоимо фентъзи, които съчетава магия, митология и духа на Дивия запад”, допълват от Booklist.

„Дете на пустинята” ще разкрие на читателите какво се случва, когато осъществяването на отдавнашна мечта взриви света на едно момиче – в пламъците на бунта, на романтичната страст и на всепоглъщащия огън, който я обзема, когато най-накрая признае силата си.

За книгата:
Съдбата на пустинята е в нейните ръце... Смъртни управляват пустинния народ на Мираджи, но из дивата, безплодна пустош все още скитат мистични зверове, а според мълвата някъде джинове продължават да практикуват магиите си...

Във враждебния и суров град Дъстуок обаче няма нищо магическо. Това не е място за човек, ако е беден, сирак или ако е жена. Амани Ал’Хиза е всичките три. Тя е отличен стрелец, но умението ѝ не може да ѝ помогне да се измъкне от Дъстуок, където е обречена на уреден брак или смърт.

А така отчаяно копнее да види света, за който е слушала единствено от историите край огъня. Когато изневиделица ѝ се предоставя шансът да избяга с мистериозен и смайващо красив чужденец, Амани не се поколебава.

И въпреки че от години мечтае да напусне родния си град, никога не си е представяла, че ще го направи, яздейки митичен кон, бягайки от смъртоносната армия на султана с човек, издирван за измяна.

Не си е представяла и че ще се влюби в него… Или пък че той би могъл да ѝ помогне да разкрие могъща тайна за това коя е всъщност.

За автора:
Олуин Хамилтън е родена в Торонто и прекарва детството си в постоянно местене из Европа и Канада, докато родителите й не заживяват във Франция, където тя израства и развива слабост към жанра фентъзи и героините в мъжки дрехи.

По-късно напуска Франция, за да учи история на изкуството в Кралския университет, а след това остава да живее в Лондон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти