Време за четене: да промениш живота си с 12 книги за самопомощ, събрани в една

жена книга
Снимка: iStock

Как една жена се опитва да разбере дали книгите за самопомощ наистина могат да променят живота ѝ

Мариан Пауър е пристрастена към книгите за самопомощ. Трупа ги в библиотеката си, под леглото, навсякъде из дома си – все книги със съвети как да живееш пълноценно и да постигаш най-доброто. Тя има успешна кариера и на пръв поглед добър стандарт на живот, а приятелите ѝ са готови да я подкрепят във всяко начинание. Но един ден открива, че мечтаният живот е на светлинни години от нея. Затова решава да направи промяна. Да направи всичките промени.

книга Locus Books
Снимка: Locus Publishing

Мариан иска да провери дали обещаваният в книгите за самопомощ идеален живот е постижим. Има само един начин да разбере! Тя предприема начинание – решава всеки месец в рамките на година да следва съветите от една книга за самопомощ. Книгата, с която започва своето приключение, е добре познатата ѝ от младините „Страхувам се... и все пак ще го направя“. Експериментът започва ударно и през първия месец тя:

  • позира гола;
  • скача с парашут;
  • влиза в ледените води на езеро.

Постепенно преминава през световни бестселъри като „Тайната“, книгите на Тони Робинс и Дорийн Върчу. Процесът по постигане на съвършеното „Аз“ се превръща във влакче на ужасите, което се издига високо и после слиза рязко надолу. Всички предизвикателства, през които Мариан Пауър преминава, променят ежедневието ѝ и нея самата, отношенията ѝ с околните и представата за себе си. „Помощ!“ e нейният разказ за трагикомичните и напълно реални премежедия - забавен, откровен, пълен със самоирония и е близък до читателя със своята неподправеност.

книга Locus Books
Снимка: Locus Publishing

И така, в крайна сметка, каква е присъдата? Помагат ли наистина книгите за самопомощ, или съвършенството не съществува в реалния живот?

Ами ако се окаже, че най-добрият начин да промените живота си е като откриете кое не искате да променяте?

Книгата вече е преведена на 20 езика. Предстои и нейното филмиране.
Проектът на Мариан Пауър привлича вниманието на медии от цял свят, включително Guardian, Washington Post, NBC, NPR, France 24, Irish Independent. Financial Times включи книгата ѝ в класацията за най-добри Wellness книги на 2019.

книга Locus Books
Снимка: Locus Publishing

***

Очарователна! Бриджит Джоунс среща Буда! – Kirkus Reviews

Някои от преживяванията на Мариан Пауър са ужасно забавни, други са трогателни. Читателите на книги за самопомощ ще се развълнуват и ще се смеят с тази книга. – Booklist

Безрезервната откровеност на Пауър ще накара читателите да осъзнаят, че дълбоко в себе си всички споделяме едни и същи страхове и тревоги. – Publishers Weekly

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти