Водката в домакинството

Водката в домакинството
Снимка: netinfo

Водката не служи само за коктейли, a може да премахва мухъл, петна от дрехите и е чудесна съставка на редица маски за лице и коса.

Ето няколко от употребите на водката в домакинството и козметиката.

Случвало ли ви се е да извадите дреха от гардероба, която искате да облечете и да усетите, че тя мирише странно? Решението на проблема се крие във водката. Тя ще неутрализира миризмата и няма да остави никакви петна или аромат по дрехите. Нужно е само да напръскате плата с водка и да изсъхне.

Ако имате проблемна кожа и разширени пори и сте изчерпали всички други варианти, може да изпробвате водка и зелен чай. Запарете зелен чай в 200мл вода и добавете една чаена лъжичка водка. След това потопете памучен тампон и почистете лицето си с него.

Водката може да послужи като чудесен почистващ препарат. Може директно да натопите парцал или гъба в алкохола и да почистите с него мухъл, засъхнали петна или други петна по домакинските уреди. Тъй като водката няма мирис, няма да се притеснявате, че домът ви ще мирише като студентско общежитие след купон.

Не се притеснявайте да използвате водка и при приготвянето на сладкиши. Тя ще ви помогне да замесите перфектното тесто за баница или пай, например. Изискването е съотношението да е една чаена лъжица водка към всяка трета супена лъжица вода, която слагате. Не се безпокойте, че след това храната ще мирише на алкохол и ще опиянява, тъй като при печене при високата температура тя ще се изпари.

Тъй като има ниско pH, водката ще се справи успешно с непослушната коса и ще я направи по-гладка и пригладена. Добавете патронче водка към балсама си за коса, разклатете добре и използвайте няколко пъти в месеца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти