Специално

Зад дизайнерската рокля и перфектния грим: тъмната страна на живота на моделите

модел
Снимка: iStock

Когато говорим за модели, вероятно в съзнанието ви веднага изникват имената на легенди като Синди Кроуфорд, Наоми Кембъл, Хайди Клум. През 90-те те блестяха на модните подиуми и животът им изглеждаше перфектен. Днес знаем, че пътят на тези популярни жени, както и на хилядите момичета, чиито имена не знаем, не е лесен. А за някои от тях се оказва пагубен.

В богатата Видеотека VOD – част от ТВ платформата на EON, открихме филма „Моделът“, който се оказа мрачен, но и реалистичен разказ за успеха в модната индустрия. Главната героиня Ема е 16-годишно момиче от Дания, което пристига в Париж с една голяма мечта. 

EON
Снимка: EON

Много скоро обаче Ема ще разбере, че правилата в този бизнес могат да бъдат много жестоки. Тя трябва бързо да реши дали ще бъде плячка или хищник в този свят, чийто мрак заплашва да я погълне.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM тук.

За да създаде филма, режисьорът Мадс Маттисен заминава за Париж и придружава истински модел на прослушвания и фотосесии. А датчанката Мария Палм, която изпълнява главната роля, наистина е успешен международен модел. Тя се е снимала в рекламни кампании на някои големи модни и козметични брандове, както и за списания като Vogue, ELLE и Harper's Bazaar.

В крайна сметка „Моделът“ показва една доста мрачна страна на работата в модната индустрия и за мнозина може да се окаже труден за преглъщане. Но при всички случаи е неустоимо интригуващ и откровен, което е присъщо на европейското кино. 

Някои от най-мрачните истини, които бивши модели са споделяли за опита си в бранша, разкриваме в галерията >>> тук.

Внушителна видеотека в удобно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от абонаментите пакети на EON, на вашето дистанционно. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията според вашите интереси и предпочитания. Те са удобно разпределени в отделни жанрове. Каталогът се обновява непрекъснато, така че никога няма да скучаете. Филмовото удоволствие е гарантирано!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти