"Всеки, когото срещате в живота си, води своя собствена битка, за която вие нищо не знаете. Затова бъдете мили"

г
Снимка: iStock

В ежедневието пътят ни се пресича с този на десетки хора. Не всеки от тези хора ни харесва. Някои от тях ни дразнят, други ни изнервят, а за трети просто нямаме време и искаме час по-скоро да ни оставят на мира. 

Бързаме да си съставим оценка за даден човек, без да си даваме сметка, че това е само един единствен аспект от него, изкривен през призмата на нашите собствени възприятия. Ние всъщност никога няма да знаем напълно кой е той и какво се случва в неговия живот, за да бъде такъв, какъвто е. Именно затова най-доброто нещо, което можем да направим в отношението си към останалите, е да бъдем толерантни. 

Следващият кратък разказ на Софрони Кардиев, публикуван в Instagram профила @kardiev.poetry описва денят на един човек и хората, които среща в него:

Сутрин ставам в 5:00 и към 6:30 си взимам кафе от закусвалня до нас.
Продавачката е едра жена с възрожденски мустак и винаги изключително груба. Никога не поздравява и псува доста звучно, ако ѝ дадеш едри пари. Винаги съм мил с нея и пожелавам лек и хубав ден.

7:30 вече съм в офиса, където ме посреща портиера с най-топлата усмивка на света и винаги ме заговаря. Той е от тези хора, дето винаги търсят слушател и трудно можеш да се измъкнеш от капана на словата му. Досаден е и всички го подминават с думите "Не сега чичо Стефчо, че бързам”. Аз не бързам, винаги съм по-рано на работа, за да говоря с него (да слушам по-скоро) поне 15 мин.

г
Снимка: iStock


8:00 вече съм на бюрото си, където колегите ми звучно се подиграват на Тенчо. Той е пълничък и нека кажем, не много приятен външно, но е адски сърцат човек и винаги отвръщат на бъзиците срещу него с усмивка.

Костадин е един от най-успелите във фирмата, носи кафе и с усмивка поздравява всеки. Като винаги се говори зад гърба му, че е натегач и мазник, но всеки се радва на кафето, което носи.

12:00 имам обедна почивка и винаги обядвам с Алекс. Може би най-красивото човешко същество на земята, но и най-мълчаливото. Аз говоря, а тя все ме гледа с едни големи и красиви очи и се усмихва леко. Каня я на среща вече за 10-ти път, а тя винаги намира причина да ми откаже.

г
Снимка: iStock



Жената от закусвалнята работи на три места, като е самотна майка на 3 прекрасни деца, от които две учат висше, а другото е пълен отличник в 10-ти клас. Живота ѝ не е лесен и затова невинаги е мила.

Чичо Стефчо е на 67г. и живе сам цял живот . Може би не е имал късмет да създаде семейството, поради някаква причина, но храни кучета и котки пред блока, както и живее с две котки и куче.

Пълничкия, грозноват и сърцат колега има прекрасна дъщеря, а жена му...о, жена му е толкова красива, че е от тези, дето ще си счупиш врата да гледаш след нея.

j
Снимка: iStock


Костадин загуби жена си в катастрофа и изцяло се е отдал на работата, защото има две деца, за които трябва да осигури бъдеще.

Алекс ме харесва, но просто някога е вярвала прекалено много на сладкодумци като мен.

"Всеки, когото срещате в живота си, води своя собствена битка, за която вие нищо не знаете. Затова бъдете мили".

edna рожден ден една
Снимка: Edna.bg/Istock

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти