Торта "облече" българска носия

Торта "облече" българска носия
Снимка: Thinkstock/Facebook

Многоетажна торта, облечена в народна носия, стана хит в социалните мрежи. Тя е дело на Албена Петрова, която живее в Канада. 

С нея българката участва в проекта "Brides around the world" ("Булки от целия свят), в който се включват художник-сладкари от цял свят.

Аз съм родена в България и за мен е чест и удоволствие да представя моята торта "Българска шевица". Вдъхновението зад тортата са старите български сватбени носии. От много време исках да направя торта, в която да мога да включа български шевици. Тяхната красота и сложност винаги ме е привличала и е била голямо предизвикателство за въображението ми. Обичам многообразието на детайли във всяка една от тях. Традиционната сватбена рокля на България има страхотни характеристики, тъй като те са елегантно тъкани, украсени с невероятни цветови комбинации. Всяка от тях е украсена с ярка бродерия от монети, мъниста и коприна за блясък. В миналото носиите са правени ръчно и приготвени с много труд и страхотни дизайни.

Източник на вдъхновение са старите български сватбени носии:

"Радвам се, че чрез моето сладкарско изкуство мога да покажа на света частица от красотата на българската национална носия. Благодаря на всички за добрите думи. Скоро ще представия много нови и интерестни торти."

Всяко сладко изкушение на Албена е произведение на изкуството. Разгледайте още от тях на официалния ѝ сайт: www.albenacakes.com.

Редактор: Теодора Кацарова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти