Кои са българските градове с вълшебна лечебна сила

спа природа
Снимка: Istock

Българската природа е наистина богата. Тя е не само красива и разнообразна, но притежава и лековита сила. Минералната ни вода е сред най-известните и лековити води в Европа и не е случайно, че имаме толкова спа и балнео дестинации у нас.

От древни времена минералните извори се използват за лечението на различни заболявания: сърдечно-съдови, белодробни, ставни, стомашно-чревни и много други. Всеки минерален извор е с различен химичен състав и съответно се отразява по различен начин на организма. Ако искате да организирате своята спа почивка с лечебна цел, добре е да проучите предварително доколко съответната минерална вода е подходяща за вашия случай.

спа басейн
Снимка: Istock

Много от българските минерални курорти предлагат достъп до това тяхно богатство – от басейните, пълни с минерална вода, до бутилираната вода, която употребяваме всеки ден.

Днес ще ви представим 5 от най-популярните градове с минерална вода в България. И ще ви разкрием каква е лечебната сила на водата във всеки един от тези градове. Време е да планирате следващата ви спа почивка!

Топ 5 на българските градове с лечебна сила

 

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти