Топ 10 на най-продаваните романи

Топ 10 на най-продаваните романи
Снимка: Thinkstock

Чуждестранни автори господстват в Топ 10 на най-продаваните книги за периода 17 - 23 август на книжарници "Хеликон" в раздел "Художествена литература".

На първо място е " Грей" от Е Л Джеймс.

Е Л Джеймс предлага различен поглед към любовната история, очаровала милиони читатели по света – този път разказана от Крисчън с неговите мисли, разсъждения и мечти.

Втората позиция е за "Подчинение" от Мишел Уелбек.

Книгата описва идването на власт във Франция на президент ислямист през 2022 г. и очаквано е набедена за ислямофобска. Държавата изпада в смут. Това е основната част от сюжета на шестия роман на Уелбек.

Третото място е за "Момичето от влака" от Паула Хоукинс.

Всеки ден прилича на предишния... Всяка сутрин Рейчъл хваща един и същ влак. Той се движи оглушително по релсите, преминава покрай уютните провинциални домове и спира на червения сигнал на семафора. През това време Рейчъл наблюдава двойка, която закусва на своята тераса. И сякаш вече ги познава. Нарича ги Джес и Джейсън. В нейните очи те имат перфектен живот. Като този, който тя наскоро е загубила. Но един ден всичко се променя... Според Тери Хайес "това е Алфред Хичкок на новото поколение".

Четвъртото място е за "Шестото измиране" от Джеймс Ролинс.

Отдалечена военна изследователска станция изпраща трескав сигнал за тревога, завършващ със смразяващото "Убийте ни всички!". Личният състав от съседната база се отзовава и открива, че всички вече са мъртви – и то не само учените, но и всяко живо същество на площ от 130 кв. км – всяко животно, растение и насекомо, дори бактериите. Земята е напълно стерилна и заразата се разпространява…

Петото място е за "Нека да ти нарисувам" от Джанис Маклауд.

Това е истинската история на Джанис Маклауд. На 34 г., неудовлетворена от работата и самотна на личния фронт, тя е закотвена в голяма рекламна агенция вместо да следва мечтата си да пътува и твори. Но един на пръв поглед обикновен ден променя всичко. Джанис решава да напусне работа. Изненадващо това не се оказва толкова плашещо за изпълнение. С малко математика и много решителност тя се отървава от излишните вещи, спестява достатъчно и си купува две години свобода в Европа…

Шестата позиция е за "Крадецът" от Даниъл Силва.

Габриел Алон реставрира църква във Венеция, когато италианската полиция се обръща към него относно заплетен и деликатен случай. Ексцентричният приятел на Алон – търговецът на произведения на изкуството Джулиън Ишърууд, се е натъкнал на ужасяваща сцена на убийство във вила край езерото Комо. Ако Габриел иска Ишърууд да бъде освободен от ареста дискретно, той трябва да намери убийците и да открие отдавна изчезнало платно на Караваджо…

Седмото място е за "Седем години копнеж" от Силвия Дей.

Горещ исторически романс, вдъхновил написването на световноизвестната поредица КРОСФАЙЪР.

Осмата позиция е за "Клуб Умбрийска вечеря" от Марлена де Бласи.

Четирите селски жени, свързани една с друга чрез култура, кръв, традиции, състрадание, съпричастност и обич, се срещат всеки ден в една запусната каменна къща сред хълмовете над Орвието. Това е техният "Умбрийски кулинарен клуб". Там жените се виждат всяка седмица, за да готвят и да се хранят, да пият вино и да разговарят. Докато преминават през кризи, трудности и редки мигове на несмущавана радост, има една завършена, ясна и нетленна мъдрост, която ги поддържа: "Готви вкусно, хапвай добре и разговаряй с хората, които обичаш".

На девета позиция е "Да убиеш присмехулник" от Харпър Ли.

"Да убиеш присмехулник" остава в световната белетристика като изключителен литературен феномен. Весел, забавен и написан с естествена прецизност, този южняшки роман и днес не е изгубил своя блясък. Брилянтното писателско перо на Ли прорязва времето и все още учи читателя на удивителен брой полезни истини за живота.

На десето място е "Хиляда и една нощ" от Ханан ал-Шейх.

Книга за възрастни, които искат да преоткрият приказките от "Хиляда и една нощ" в оригиналното им великолепие. 

Прочетете още:

Най-тихите и най-постоянни приятели
Еротични книги
За книгите и хората
Ти си това, което четеш

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти