Тази жена ще бъде следващият Айнщайн (защото ние, жените, го можем!)

Тази жена ще бъде следващият Айнщайн (защото ние, жените, го можем!)
Снимка: netinfo

Мария Николова

Да бъдеш сравняван с гении като Стивън Хоукинг или Алберт Айншайн е нещо, което не се случва на всеки човек.

Но едно момиче, което учи в Харвард и е само на 23, има достойнствата и уменията един ден да бъде поставяна редом до тези велики имена в науката. Защото вече е изобретила толкова иновативни неща, които ние не бихме могли и да помислим да осъществим през целия си живот.

Нейното име е Сабрина Гонзалес Пастерски и тепърва ще чуваме все повече и повече за нея. 

Когато Сабрина е едва на 14, съвсем сама конструира самолетен двигател.

Снимка: netinfo

Ако това не ви впечатлява особено, допълваме, че когато двигателят е готов, тя разработва свой собствен малък самолет и полита с него над езерото Мичигън. Така става и най-младият човек в света, управлявал своя собствена летателна машина.

Целият проект и реализирането му ѝ отнема около 2 години, а документален филм в YouTube разказва повече за това предизвикателство, което Сабтрина предприема.

Когато завършва гимназия, тя е приета в един от най-престижните технически университети в света - Massachusetts Institute of Technology.

Екипът от професори, разглеждали кандидатурите на студентите, били безкрайно впечатлени от Сабрина и нейния потенциал. Всички били единодушни, че пред това младо момиче стои обещаващо бъдеще.

След 3 години в масачузетския университет на технологиите (MIT) тя успява да получи едни от най-високите оценки, давани някога на студент там.

Снимка: netinfo

В момента Сабрина работи по своята докторантура в университета Харвард. Нейният фокус вече не е върху конструирането на самолети и двигатели. Темата ѝ е свързана с физиката, физичните закони, тези за гравитацията, космоса, времето, черните дупки - теории, върху които са работили именно Айнщайн и Хоукинг.

Това, което я вълнува напоследък, е квантовата гравитация, където тя желае да открие връзката между гравитацията в контекста на квантовата физика.

Снимка: netinfo

Ако нейните проучвания и опити се увенчаят с успех, откритията в тази област ще дадат много голям резултат и напредък в разбирането на вселената.

Патерски документира своята работа в своя собствен блог, който носи името "Момиче на физиката" (Physics Girl). 

Снимка: netinfo

И ако след този разказ за живота на Сабрина, се чувствате така сякаш вашите постижения са нищожни в сравнения с нейните, в едно свое интервю тя споделя:

Бъдете оптимистични относно нещата, в които вярвате и които умеете да правите.

Мечтайте като малките деца. Никога никой не е прекалено стар да осъществи мечтите си!

Историята на Сабрина може само да ни мотивира да правим повече от нещата, които искаме, а не от това, което трябва. Съгласни ли сте?

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти