11 успешни жени и мотивиращите истории, които стоят зад сбъднатите им мечти

11 успешни жени и мотивиращите истории, които стоят зад сбъднатите им мечти
Снимка: netinfo

Мария Николова

Успехът не идва случайно. Той се постига, когато преодолееш себе си, имаш цели и работиш неуморно за сбъдването им.

През последните няколко десетилетия известни жени по света се отдадоха на мечтите си и тяхното реализиране. А резултатът не закъсня.

Те са взели себе си в ръце, справили са се със стереотипите, с несправедливостта, със сексизма, с омаловажаването на нежния пол, и са се превърнали в символи на успешната, удивителна, шеметна жена.

Днес ще ви разкажем за 11 такива дами и техните най-големи предизвикателства, преди да постигнат големия си успех и да се превърнат в положителни примери в кариерните им сфери.

Всяка от тях се е лишила от нещо в името на просперитета - едни са се лишили от здравословен начин на живот, други от грижата за децата си, трети от сън и заслужена почивка...

Опра Уинфри: тя е председател и изпълнителен директор на своята собствена корпорация Oprah Winfrey Network. Богатството ѝ е оценено на 2,9 билиона долара. По пътя си към върха, Опра претърпява много падения, но не се отказва от целите си. За Опра думата "неуспех" не съществува. В нейната житейска философия е заложено вярването, че всеки провал всъщност е стъпка напред, защото носи опит, мъдрост и най-вече те тегли в правилната за теб професионална и лична посока.

Снимка: netinfo

Джоан Роулинг: днес тя е една от най-известните писателки в света, автор на поредицата книги за Хари Потър и богатство на стойност 1,2 билиона долара. Но преди да стигне до този момент, 12 различни издателства са отказали ръкописа за британския магьосник. Едва 13-тото се съгласява да издаде и разпространи книгата, а първият хонорар на Роулинг за нея е наистина минимален. Освен това Джоан пише книгата, преживявайки своята депресия след травмиращ развод и мисълта, че е самотна майка.

Снимка: netinfo

Люсил Бол: тя е първата жена, която е била начело на управлението на телевизионно студио. Богатството ѝ се е равнявало на 40 милиона долара. Преди обаче да се превърне в холивудска звезда, Люсил е била считана за треторазрядна посредствена актриса. След това обаче се превръща в една от най-обичаните и влиятелни фигури в Холивуд, а също така и една от звездите с най-дългогодишна кариера, носител на 4 награди "Еми" и на други престижни отличия във филмовата индустрия.

Снимка: netinfo

Шерил Сандбърг: тя е главен оперативен директор на Фейсбук, автор и активист, основател на своя собствена фондация, а богатството ѝ се равнява на 1,6 билиона долара. Шерил е от жените, които вярват, че личният контакт със служителите и разбирането на нуждите и очакванията им, е много по-важен от менажирането чрез графици и имейли. Тя самата, макар да е човек на технологиите и да работи в онлайн бизнеса, пише на ръка в тефтер своите професионални планове и лични задачи за деня.

Снимка: netinfo

Доли Партън: певица, текстописец, бизнесдама, чието богатство е 500 милиона долара. Доли обяснява успехите си така: "Аз поддържам съзнанието си позитивно настроено. Пиша на лист хартия целите си, визуализирам ги в ума си, как се осъществяват, изживявам емоцията, която бих изпитвала, когато се случат. Опитвам се да се почувствам точно така, както бих се чувствала, когато вече съм постигнала това, което искам".

Снимка: netinfo

Симон Билс: 4-кратен олимпийски златен медалист в дисциплината спортна гимнастика. Натрупала е състояние от 2,5 милиона долара. Макар да е само на 20 години, един от начините, по които Симон сбъдва мечтите си е следният - в началото на всяка нова календарна година, тя пише целите, които иска да постигне в следващите 12 месеца в специална тетрадка. А след това просто работи усърдно, за да се сбъднат.

Снимка: netinfo

Ариана Хъфингтън: основател и главен редактор на Huffington post. Финансовите ѝ авоари се равняват на 50 милиона долара. След като основава медийната си компания, тя само за две години я изкачва до върха в този бранш. Успехът й е главозамайващ, но има висока цена. Работният й ден е от 18 часа, при това седем дни в седмицата – без никаква почивка. Преумората разбива здравето й и я довежда до пълен срив. Оттогава Ариана задължително спи по 8 часа през нощта и когато се събуди сутрин, медитира минимум 30 минути.

Снимка: netinfo

Елън Дедженеръс: телевизионна водеща и актриса, състоянието ѝ се равнява на 75 милиона долара. Тя се справя с натоварения си график като практикува трансцедентална медитация. Тя позволява на ума да се обърне дълбоко навътре отвъд мисълта и да изпита източника на мисълта - чистото съзнание. Това е най-тихото и спокойно ниво на съзнание - най-същинския Аз. В това състояние на будност в покой мозъкът функционира със значително по-висока кохерентност и тялото получава дълбока почивка. 

Снимка: netinfo

Мишел Обама: бивша първа дама на Щатите, чието лично богатство възлиза на 11,8 милиона долара. Мишел често е страдала, че няма достатъчно възможност да се занимава с двете си дъщери в името на обществената активност, която извършва по време на президентския мандат на съпруга ѝ. Въпреки това не съжалява, защото това я е научило да цени майчинството още повече и да се отдава на 100% на децата си във времето, което прекарва с тях и семейството си.

Снимка: netinfo

Бионсе Ноулс: певица, текстописец и актриса, а богатството ѝ наброява 290 милиона долара. Бионсе признава, че майчинството е най-големият ѝ успех в живота. И макар да е много ангажирана и да ѝ се налага постоянно да пътува по света, тя винаги води дъщеря си с нея на турнетата, които организира заедно със съпруга си Джей Зи. Така успява да съчетава балансирано успешната си музикална кариера и родителството едновременно.

Снимка: netinfo

Индра Нуи: изпълнителен директор на "Пепси", състоянието ѝ възлиза на 144 милиона долара. Тя е от онези жени, които самостоятелно и без чужда помощ постигат поставените цели. Преживяла е времена, когато не е можела да си позволи да си купи костюм, за да се яви на интервю за работа. Индра е доказала, че независимо от това къде си роден и какъв си, можеш да станеш пример за подражание. Нейната рецепта за успех е много проста – неуморна работа върху поставените задачи и върху себе си.

Снимка: netinfo

По световни статистики, едва 17% от новоосноваващите се компании, фирми и стартъпи, са създадени от жени. А тези дами са доказателството, че тази статистика трябва да бъде смазана!

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти