6 неща, които успешната жена никога не казва

6 неща, които успешната жена никога не казва
Снимка: Thinkstock

Думите имат сила!

Затова успешните жени подбират внимателно словата ,с които боравят – и в живота, и на работното си място.

Те знаят, че оправданията нямат място в речника им и че всяко едно от тях може да звучи по съвсем различен начин с правилния словоред.

Представяме ви 6 от най-честите оправдания, които всяка Edna от нас понякога мислено и гласно изрича по време на работния процес и как би ги представила през своя поглед Edna истински успешна жена.

Съветите са вдъхновени от реални известни в световен мащаб личности като телевизионната водеща Опра Уинфри, актрисата Мерил Стрийп, главния редактор на "Вог" Ана Уинтър, вицепрезидентa на Тръмп Холдинг - Иванка Тръмп, водещата на "На кафе" Гала, цигуларката Мила Георгиева, оперната прима Райна Кабаиванска, европейския комисар Кристалина Георгиева и др.

Не знам как

Да не знаеш всичко е нещо нормално за света на бизнеса. Друг е случаят да не проявяваш желание да го научиш и да задаваш въпроси на експертите в областта, докато не ти стане ясно.

Едно от златните правила в индустрията е, че няма глупав въпрос, има некомпетентно свършена работа.

Ако наистина не знаете как да направите нещо, правилният подход е следният: „Ще ми споделите ли как бих могла да направя тази задача по-ефективно“.

Нямам време

Всеки един човек на света разполага с едно и също време, а именно 24 часа на ден. Как ще го разпределим, как ще го прекараме и уплътним зависи изцяло от нас.

Когато изричаме фразата „Нямам време да го направя“ това означава, че ние нямаме желанието да го осъществим.

Ако ни се наложи да използваме подобен довод на работното си място, много по-удачно би било да кажем:

„Мога да поема тази задача, но ще имам нужда от месец, за да я подготвя“

„В момента съм се фокусирала върху проект А и проект Б. Моля, помолете мой колега да поеме тази работа, за бъде свършена в срок“.

„Да“ на всичко

Колкото и големи оптимисти да сме, човек трябва да умее да отказва в името на това да работи добре. Не можем винаги да се съобразяваме на 100% с колегите си и техните изисквания, срещи, конференции и т.н.

Любезният начин да кажеш „Не“ е най-добрият приятел на успешната жена в такива ситуации. Разбира се, винаги придружен с: „Благодаря за предложението, но съм поела друг ангажимент.“

Не получавам достатъчно голямо парично възнаграждение за това

Нека бъдем честни – според вас, съществува ли човек, който вярва, че получава достатъчно пари за труда си? Успешната жена знае, че възнаграждението и големите пари идват като резултат от положената работа.

Подобен коментар е твърде неуместен и деструктивен, още повече, че все пак именно вие сте избрали да работите точно това, за точно такова заплащане, нали?

Не е честно

Да, животът не е честен. Но успешните жени не очакват той да бъде такъв. Те използват силата си, за да обърнат нещата по начина „какво мога да направя аз“, а не по начина „каква жертва съм“.

Може и да вините, че колегите ви получават повишения, но вместо да се оплаквате, по-добре помислете защо това не сте била вие и с какво можете да подобрите качеството си на работа.

Никога не съм почивала истински

Истината е, че всеки работещ човек има право на отпуск. Как ще го прекарате зависи изцяло от вас. Дали ще мързелувате вкъщи или ще отидете на почивка.

Понякога това, че не сме на работното си място, но то е в ума ни, е най-основната причина за подобно чувство. Та в този ред на мисли, когато почиваме, е добре да почиваме наистина, без да мислим какво ще трябва да свършим през следващата седмица, когато се завърнем сред колегите.

Затова Edna успешна жена би ви казала следното „Работете всеотдайно и почивайте ефективно“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти