Тайните на Бермудския триъгълник

Тайните на Бермудския триъгълник
Снимка: netinfo

Всички са чували за Бермудския триъгълник и носещите се за него легенди – че е прокълнато място, подвластно на свръхестествени енергии, които причиняват потъване на кораби, катастрофи или безследно изчезване на самолети и т.н.

Според някои това са пълни измислици и на това място не се случват повече инциденти, отколкото на което и да било друго из океаните.

И въпреки това Бермудският триъгълник има своята мрачна слава.

Какво все пак знаем за това място?

Това е географска зона в Атлантическия океан, описвана най-често като района разположен между три мислени прави, които свързват Флорида, Бермудските острови и Пуерто Рико. Според различни източници границите на зоната варират по размер и по форма.

Съществуват различни хипотези, опитващи се да обяснят тези изчезвания, които се свързват с необичайни климатични явления, необикновени магнитни сили или отвличане от НЛО.

Според други автори обаче, изчезванията на морски и въздушни съдове в тази част на света не е по-често явление отколкото на други места в световния океани могат да се обяснят с естествени причини.

Според австралийски учени причината за тайнствените изчезвания на самолети и кораби в този район са големите количества метан под повърхността на Атлантическия океан и виновник за миражите и катастрофите е леснозапалимият газ.

Между Маями, Пуерто Рико и Бермудските острови има изригвания на метан, който идва от пукнатините на океанското дъно. Щом излезе на повърхността, той може да преобърне големи кораби, а попадайки в двигателите на самолетите предизвиква сериозни повреди.

Предлагаме ви 10 интригуващи факти за Бермудскип триъгълник:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти