Създадено за Fresh

Свободата да избираш положителен път в живота

Свободата да избираш положителен път в живота
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Ние сме изтъкани от изборите, които правим. Нашият живот, нашето щастие - всичко това е плод на изборите ни. И само от нас зависи по кой път в живота ще поемем, без значение каква е началната точка.

Струва ви се трудно? Всъщност не е. Трудно е само в началото - да осъзнаеш, че наистина всичко зависи от теб. Върху какво ще се фокусираш, с кого ще прекарваш времето си, какво ще правиш - ние решаваме. И щастието е именно в тази свобода - да избираш и да действаш.

Добрата или лошата страна

Да твърдим, че на света има само лошо е също толкова несправедливо, колкото да се заблуждаваме, че има само добро. Двете обаче не се неутрализират. Това, че има лошо, не кара доброто да изчезне. Добротата, за съжаление, не прави лошото по-малко. Всичко съществува едновременно в света и вътре в нас имаме свободата да избираме върху кое ще обърнем погледа си. Защото както очите ни не могат да гледат в две различни посоки, така и душата не може да гледа и в доброто, и в лошото. Все нещо трябва да изберем.

Избери да гледаш в доброто и ще виждаш все повече добро - природата, изгревите, напъпилите дървета, усмивката на детето, ароматът на закуски от пекарната на ъгъла - има толкова много добро, което само чака да бъде видяно.

Не работа, а призвание

Наистина популярна е онази мисъл, според която няма да работиш и ден, ако избереш да работиш нещо, което ти е призвание.

Това не са празни приказки. Удовлетворяващата работа не е тази на висока позиция с голяма заплата, а онази, заради която ставаш в понеделник сутрин с желание. Избери си работа, в която ценят усилията, уменията и приноса на всеки един, в която “благодаря ти” се чува по-често от “глобен си”, в която колегите стават приятели…И тогава наистина няма да работиш и ден, а ще изпълваш дните си със смисъл.

Не целта носи удоволствие, а процесът или защо е важно да имаш и хоби.

Често любимата работа е онази, която ни позволява да печелим пари от хобито си. Но тогава как ще си почиваме? С друго хоби, разбира се. Човек, за да се чувства истински щастлив, има нужда да прави нещо заради самото удоволствие от дейността, а не заради пари, признание, награда, представление.

Можеш да редиш пъзели, да снимаш, да правиш дървени фигурки, да издирваш стари книги - намери онова, което хората наричат “страст” и го развивай, но само за да ти носи още и още удоволствие, нищо друго.

Добра компания

Щастието е нищо, ако няма с кого да го споделиш. Затова се обгради с хора, които споделят радостта ти, гледната ти точка и разбират живота както го разбираш ти. Това са истинските приятели - които се радват заедно с теб и за теб. Всеки миг с такива хора е истински празник. Празник, който заслужава да има и своя любима напитка - освежаваща, оптимистична, без негативната страна на алкохола, но със същия смел вкус. Това е Fresh - безалкохолен бирен микс с плодов вкус и свежо настроение.

Снимка: FRESH

С теб е когато искаш да отпразнуваш живота, да почерпиш приятелите си или да се освежиш между две приключения. Fresh не е плодов сок, но не и бира, а леко газиран микс, с който ще видиш положителната страна на живота.

Избираш между ябълка с круша и малина с боровинка, защото точно в избора се крие свободата - свободата да избереш да си щастлив. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти