Създадено за L'Oreal Paris

Суха или дехидратирана кожа? Открийте разликите!

Суха или дехидратирана кожа? Открийте разликите!
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Прокарваш ръка по лицето и вместо копринена нежност, единственото, което усещаш, е грапавост и сухота. Познато ли ви е? Чувството да имаш суха и опъната кожа на лицето никак не е приятно – нито естетически, нито физически. Сухата кожа изглежда безжизнена, но е и опъната и стегната, което понякога е дори болезнено.

Дали обаче проблемът е в сухотата или в дехидратацията? Колкото и еднакво да звучат, това са две различни състояния – сухата кожа е тип кожа, а дехидратацията засяга всеки тип кожа и може да бъде предотвратена успешно с добра грижа и специално създадени продукти.

Дерматолозите препоръчват за всички жени, независимо от типа кожа, да използват хидратиращи продукти. Без значение дали имате суха, мазна или комбинирана кожа, хидратацията ви е нужна, за да не изглежда кожата безжизнена, а и за да я предпазите от вредни външни влияния – студ, вятър, слънце. Ако чувствате кожата си опъната, ако виждате повърхностни линии и липса на блясък – значи имате спешна нужда от продукт за хидратация.

Дерматологът д-р Наталия Боянова предупреждава, че дехидратираната кожа е особено чувствителна към сухи и хладни климатични условия, именно затова е важно да нанасяме хидратираща грижа. В противен случай при употреба на друг тип продукти кожата ни може да реагира с допълнително раздразване. Това е и причината да препоръчваме хидратираща дневна и нощна грижа, тъй като тя по естествен път ще подобри естествената защитна бариера на кожата. За да е още по-лесно, ето няколко препоръки, които ще гарантират възстановяване на еластичността и усещане за комфорт.

Почистващото мляко е първата стъпка в правилната грижа за кожата. Какъвто и тип да е тя, кожата се нуждае от почистване и подготовка за следващите стъпки. Мицеларното мляко Mixa Hyalurogel е страхотен избор – мицелите привличат и поемат замърсяванията като магнит, а глицеринът и хиалуроновата киселина омекотяват и хидратират кожата. Вече има безброй доказателства, че добавянето на глицерин към почистващо мляко стимулира рехидратацията на кожата и предпазва от раздразнения. Според д-р Боянова продуктите, базирани на мицеларна технология с глицерин, са изключително щадящи и запазват защитната бариера на кожата, докато безкомпромисно отстраняват бактерии, мъртви клетки и грим от кожата.

Снимка: L"Oreal

Успокояващият серум за чувствителна и дехидратирана кожа Mixa Hyalurogel е естественото продължение в рутината за грижа за чувствителната и дехидратирана кожа. Хидратира интензивно и за дълго като стимулира и възстановява защитната бариера на кожата. Съставките му са хипоалергенни и действат противовъзпалително, а усещането след нанасянето му е за една нежна и мека кожа.

Снимка: L"Oreal

Гелът обаче не е достатъчен за всекидневна грижа – нуждаем се от мощно средство за хидратация през деня и тук на дневен ред идва... дневният крем, разбира се.

Дневният крем за лице за чувствителна и дехидратирана кожа Mixa Hyalurogel Light хидратира интензивно и е предназначен за чувствителна, нормална и дехидратирана кожа. Действието му е изключително нежно, а кожата придобива онази кадифена мекота, за която мечтаем. В съставките му има хиалуронова киселина, която, както знаем, е абсолютно естествен компонент на кожата и може да задържи до 1000 пъти повече вода от собственото си тегло. А за още по-чувствителната кожа използвайте Mixa Hyalurogel Rich, с по-богата формула и интензивно действие.

Снимка: L"Oreal

Дотук всичко е ясно за повечето дами, но последната стъпка от грижата често е пропускана, въпреки че е една от най-важните. Съществува погрешно схващане, че дневният крем е достатъчен в грижата за лицето, както и че нощните кремове трябва да се избягват, защото те са по-тежки, запушват порите и предотвратяват „дишането“ на кожата.

Според д-р Боянова обаче това е абсолютно невярно, а проучванията показват, че най-голямата пропускливост на повърхностния слой на кожата на лицето е именно вечер -  от 23:00 до 4:00 часа сутринта, с намаляващ ефект през деня. Това означава, че е задължително да включим нощен крем в грижата за дехидратираната кожа, който освен всичко друго ще отложи във времето образуването на бръчки.

Нощният крем за интензивна хидратация за лице Mixa Hyalurogel Night Cream for Sensitive skin е висококачествен нощен крем за интензивна хидратация, в който отново главната роля е поверена на хиалуроновата киселина, този път в комбинация с масло от камелина. Прониква дълбоко в кожата и хидратира активно изтощените слоеве, регенерира и успокоява кожата през нощта. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти