Студеното време не означава скука

Студеното време не означава скука
Снимка: Gett/Images

Лилия Огнянова

Зимата може би не е най-любимият сезон на много хора поради ред причини – студ, лед, сняг, къс ден, дебели дрехи, студен вятър и какво ли още не.

От друга страна има не малко почитатели на зимния сезон именно поради по-горе изброените неща.

Истината е, че зимата има своето очарование както всеки един сезон, а и не е нужно всички да харесваме еднакви неща, тогава светът би бил прекалено скучен.

През зимата можете да правите също толкова много и интересни неща, както и през лятото, пролетта и есента.

Като начало можете да се специализирате в пиенето на чай! Със захар, без захар, с мед, с ром, с лимон, с уиски, чист по без нищо... Отварите от билки са не само ароматни, но и много, много полезни, а ние сме ви писали редица пъти за това.

Чаят върви много добре с книга, филм, разговор с приятели, дори и с мълчаливи диалози насаме със себе си. Пробвайте, ако не сте и ще сте уверите smiley

Похапването на зимнина е другото чудесно домашно занимание, докато навън е студ. Тук обаче има няколко тънкости – първо, трябва да имате зимнина и второ – да не се притеснявате от трупането на излишни килограми.

За последното има лесно решение – йога у дома! Светла Иванова надлежно показва чудесни упражнения, които всеки може да прави вкъщи и да успокоява съвестта си, че не сте се отпуснали съвсем.

Зимата е идеалният момент да прочетете всички книги, за които все не ви остава време, както и да изгледате сериалите и филмите, които желаете. Сгушени на топло у дома (с чаша чай в ръка) е уютно и предразполагащо за четене, слушане на музика, гледане на нещо интересно, или пък писане и рисуване!

За ските и сноуборда като зимна активност е ясно на всички, но пък не всички могат да си го позволят или пък им е интересно.

За сметка на това кънките на лед са изключително забавно занимание, особено ако не падате много-много. Излизане с приятели и един час каране на кънки ще ви ободри, смрази (защото си е студено на леда) и зареди с настроение да продължите забавата на по чаша горещ шоколад.

Моловете, колкото и да са обвинявани като капан за губене на време и пари, предлагат удобството да прекарате няколко часа на топличко, да изгледате някой филм, да хапнете, напазарувате или просто да се пошляете.

След Коледа и Нова година започват истински големите намаления, от които можете да се възползвате.

Хубавото е, че падат цените в различните спа хотели и къщи за гости и можете да си организирате романтичен уикенд с половинката или весело прекарване с приятели някъде извън града. Само трябва да следите за изгодни оферти и да имате желание и възможност да пътувате.

И една активност, която е актуална и желана през всеки един сезон – гушкането smiley Пролет, лято, есен, зима – гушкане трябва да има. В една от книжната поредица „Пилешка супа за душата“ беше казано, че човек има нужда от три прегръдки на ден, за да живее.

Мога да кажа, че съм напълно съгласна с това и мисля, че всички трябва да се стремим към него.

Не се цупете на зимата, тя има и своите положителни страни. Ако гледаме само лошото, ще пропуснем всичко хубаво smiley

Не се поддавайте на зимна депресия, открийте любимите си занимания и им се отдайте.

Прочетете още:

Раят е зимен ден под одеялото

Съвети за добър сън

12 причини януари да стане любимият ви месец

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти