Стени за оцветяване

Стени за оцветяване
Снимка: netinfo

Християн Немски

Все още топлото време ни позволява да ударим някоя и друга боя на жилището, с което ще го направим по-топло и уютно за наближаващата мразовита (дано да бъркаме, де) зима. Ние ви предлагаме няколко палитри за отделните стаи от дома ви, но никак няма да ви се разсърдим, ако имате друг цветови поглед върху нещата от живота.

Там, където се храним
Не, не става въпрос за кухнята, а за онова помещение, наречено трапезария, което не се среща в българските жилища под път и над път. Според психологически изследвания цветовете, които възбуждат апетита, са червеното и оранжевото, но само в техните по-топли нюанси. Синьото е чудесен цвят за очите, но не го подбирайте за тук, защото то потиска апетита и горко ни, ако на масата има нещо ухаещо и вкусно.

Там, където готвим, мием чинии (и се храним)
Можем да минем без трапезария, но кухнята не си я даваме за нищо на света. Дали ще е изнесена на мястото на остъкления балкон или ще избием терасата, само и само, за да я разширим, но важното е, че тя си остава едно от любимите кътчета в апартамента. Внимавайте с какъв цвят са боядисани шкафовете, за да съчетаете багрите на стените, както трябва.

Сред неостаряващите тонове за мястото, където укротяваме апетита са светлокафявото (но онова, напомнящо на мляко с какао), прасковеното и бледожълтото. За по-шантавите глави и наситеното червено би свършило ползотворна работа, стига да има по-неутрални елементи в кухнята, които да балансират живописния пейзаж. По-олекотените версии на зеления и синия цвят също са добре дошли на гости на кухненските стени.

Там, където мързелуваме
В хола или по-модерното му наименование - всекидневна, е редно да прибавим цвета, който най-малко ни депресира. Ако помещението е по-тясно ще го разширите (но само визуално, за съжаление) с по-светлите цветови гами в бежовия и кремав регистър. Тези в тъмния спектър пък придават уют, колкото и да не ви се вярва.

Там, където се къпем
Помислете добре преди да изберете цвета на банята, защото латекс се сменя лесно, но веднъж залепен, теракотът няма мърдане (или не, всъщност има с цената на много къртовски труд и пари). Светлите нюанси действат успокояващо на посетителите на това помещение. Ако пък сте с малка площ, забравете за тъмния избор на плочки, тъй като той визуално ще смали пространството до нежелани размери.

Там, където спим, четем (и не само)
Нека разпуснем със синьо безвремие и зелени поляни, които ще паснат идеално като акценти на четирите стени в тази сакрална стая. Не се препоръчват агресивни решения в червено и яркожълто, но ако сте по-диви по природа може и да се почувствате още по-стимулирани за подвизи сред такъв тип ярки отенъци. Заклетите романтици пък още сега да се отправят към щанда с розовите и прасковени латексови бои.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти