Вземете мерки, за да предпазите дома си от крадци

Спри крадеца
Снимка: netinfo

Уви, докато повечето от нас пируват и планират почивката си извън дома през новогодишните празници, то други излизат на лов за чуждо имущество, а това че сте далеч от дома за някой и друг ден още повече улеснява работата на злосторниците.

Почти нищо не е в състояние да опази жилището ви, ако вече е заложено като цел от апаши, но все пак може да помислите за няколко варианта, с които да сте една идея по-спокойни, докато празнувате Нова година в избраната от вас дестинация.

Сам вкъщи
Ако сте извън дома за ден, два, най-добре оставете светнати лампи в поне едно от помещенията или помолете близки и доверени съседи да светват в стаите вместо вас, щом се стъмни. Това може да заблуди крадците, че в крайна сметка сте решили да не пътувате никъде за ваканцията.

Щателна проверка
Убедете се поне три пъти, че сте заключили всички врати на стаи и балкони, а живеещите в къща задължително трябва да проверят ключалките на мазето и гаража. Да не пропуснете и огледа на прозорците, че току-виж в суматохата по приготовленията за заминаването сте забравили да залостите някой от тях.

Резервен вариант
Хубаво е да имате резервна връзка ключове у човек, на когото имате вяра, за да наглежда апартамента ви, докато не го обитавате. А идеите да оставяте ключове под изтривалки или пощенски кутии биха дошли като бонус, но в полза на обирджиите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти