Създадено за BOIRON

Смарт решения за здравето ни

a
Снимка: iStock/Getty Images

Хората днес живеем в свят, изпълнен с улеснения в абсолютно всяка област от живота. От сутрин до вечер ползваме откритията, направени от предците ни и надградени от учени и визионери през годините. Караме автомобили, много от които вече електрически, мием си зъбите със смарт четки, имаме компютър под формата на телефон, включваме различни домакински уреди от разстояние и какво ли още не.

Съвършено логично грижата за здравето ни също става по-технологична отвсякога и ни позволява да следим показатели, които досега е било възможно единствено в лекарския кабинет. Само преди 20 години още не знаехме какво означава смарт телефон, а сега вече и децата имат такъв и искат да го носят със себе си навън, за да си броят крачките - и това всъщност е хубаво. Във времена, в които храната е достъпна по 24 часа в денонощието и милиони хора са с наднормено тегло, е поощрително, когато някое дете проявява интерес към движението, дори и интересът да минава през приложение на телефона. Същото се отнася и за нас, възрастните. Приложението за броене на крачки е едно от най-умните решения, които можете да вземете за добрата си кондиция. Сложете си цел от 10 000 крачки на ден, почнете да я изпълнявате и ще видите, че само след месец ще се чувствате по-добре.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Движението обаче не е всичко – храната е останалата част от уравнението и смарт решенията и тук са много. Можете да си свалите приложение за броене на калории и нутриенти и да си правите дневник, който ще ви помогне да следите диетата си много по-лесно и ефективно. Ще видите, че без да предполагате изяждате много повече, отколкото си мислите – някоя и друга солета през деня, както и всичко, което детето не е дояло, и ето че калориите са доста повече, отколкото е необходимо.

Дотук добре, но знаете ли всъщност в каква кондиция сте през деня? Ако днес ви заболи глава, ще предположите, че е защото не сте се наспали добре, но всъщност може би е защото сте вдигнали кръвно или обратното – защото е много ниско. Повечето от смарт часовниците вече могат да измерват кръвното налягане и да ни дават ориентир дали има нужда да се видим с лекар. Същото се отнася и до пулса, който се вдига при всяка по-стресова ситуация, а да не говорим, че има часовници, които могат дори да ви направят ЕКГ! Разбира се, никой часовник не може да замени медицинския специалист, но е някак си успокояващо да знаеш, че винаги можеш да провериш моментното си състояние по умен начин.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Да се грижиш за здравето си по умен начин обаче не означава само да ползваш смарт джаджи, а да знаеш кой продукт ще донесе облекчение на внезапно възникнал симптом. Скоро идва пролет, а всеки от нас знае, че в преходните сезони – и не само, човек се случва да настине и да започне да кашля. Достатъчен е един слънчев ден, в който ни се стори, че вече е достатъчно топло, и излезем леко облечени – настинката е готова. Кашлицата е може би най-популярният симптом на подобни сезонни и междусезонни боледувания и въпреки това е различна при всеки човек и при всеки вирус.

Решение е да се обърнем към лекар и ако няма нищо тревожно в симптомите и се касае наистина за банална настинка, умното решение е да изберем продукт, повлияващ и трите вида кашлица – суха, влажна и еволюираща (кашлица, която се променя). Впрочем, продуктите за кашлица също търпят развитие. Например, в семейството на един от най-популярните хомеопатични медикаменти за справяне с кашлица – Стодал, вече се появи нов член – Стодал Покет. Последният е в  опаковка, която може да сложите в джоба и да използвате лесно, винаги когато имате нужда.

s
Снимка: BOIRON

Стодал Покет е хомеопатично лекарствено средство в модерна форма – пилули за смучене, които се приемат без вода. Стодал Покет няма известни странични действия и противопоказания и може да бъде използван както от деца, така и от възрастни хора, дори от бременни и кърмещи жени. Опаковката е с големината на червило, така че може да бъде сложен в чанта или джоб – едно доста умно и практично решение.

Стодал Покет съдържа осем активни вещества, традиционно използвани при различни симптоми на суха и влажна кашлица. Antimonium tartaricum например се прилага при влажна кашлица със затруднено дишане и труден за отхрачване гъст секрет; Bryonia е удачен избор при суха и болезнена кашлица, срещаща се при трахеити и бронхити, влошаваща се при най-малкото движение; Coccus cacti - при пристъпна кашлица, провокирана от ларингеално дразнене, предимно нощна и на разсъмване; Drosera се използва при пристъпна спастична кашлица с нощно обостряне; Ipeca - при спастична задушаваща кашлица, придружена от гадене и повръщане; Rumex crispus – при неспирна, суха и уморителна кашлица, предизвикана от ларингеално и/или трахеално дразнене; Spongia tosta - при суха ларингеална кашлица, дрезгава и задушаваща, често влошаваща се през нощта; Sticta pulmonaria - при суха, дразнеща, неспирна и уморителна, често нощна кашлица, влошаваща се при дълбоко вдишване.

В Стодал Покет тези активни съставки са комбинирани и образуват комплексна формула, подходяща за употреба и при трите вида кашлица (суха, влажна, еволюираща).


Стодал Покет е хомеопатичен лекарствен продукт на Боарон за лечение на суха и влажна кашлица. Подходящ за всички от 1 до 101 г. Преди употреба прочетете листовката!

ИАЛ: А0237/27.09.2021

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти