Скъпо ли е в Париж?

Лилия Огнянова

Коя ли от нас не си мечтае да види Париж от върха на Айфеловата кула!
Френската столица е една от най-популярните туристически дестинации в световен мащаб, но и един от най-скъпите градове в Европа.

Ако се чудите колко ще ви излезе едно пътешествие до Париж, то няма да ви заблуждаваме – по-скъпо е, отколкото почивка в Гърция или разходка из Рим.

Добрата новина обаче е, че с правилното планиране, можете да стигнете до Парижката света Богородица без да фалирате.

Като начало се огледайте за самолетни билети навреме. Различните авиокомпании предлагат разнообразни намаления през годината, важно е само да ги държите под око и щом видите изгодна оферта, да се възползвате от нея.

Ако сте истински приключенец и можете да спите навсякъде, без да се схващате, то можете да обмислите и пътуване с автобус.

Относно нощувките, имате горе-долу три варианта – хотел, хостел и квартира. Ако имате приятли или роднини, при коиро да отседнете, сте истински късметлии.

Хотелите са скъпички, хостелите са доста евтин вариант, но ще трябва да спите с няколко човека в едно помещение. Що се отнася до квартирите, онлайн платформи като airbnb предлагат много изгодни и удпбни варианти.

Независимо къде ще изберете да спите, погрижете се да е в широкия център. В противен случай ще трябва да отделите не малко време и пари за придвижване до туристическата част.

Колко струва кафето, уличната храна и вечеря в ресторант, както още полезна информация за цените в Париж, можете да видите във видеото по-горе. И не забравяйте – около забележителностите в града е най-скъпо, затова преценявайте добре къде да хапвате и пийвате, когато сте в чужбина.

Вижте още:

Окриляващи цитати за пътешествия

Ще попътувам сама по света и няма нищо срамно в това!

Майка ми, приключенецът

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти