Скъпа, винаги ще има по-добра от теб (и това е твоята най-голяма сила!)

Скъпа, винаги ще има по-добра от теб (и това е твоята най-голяма сила!)
Снимка: netinfo

Мария Николова

"Аз съм най-добра в това да не съм най-добрата!"

Ние, жените, трудно стигаме до това заключение, защото сякаш сме програмирани ежедневно да влагаме усилия да бъдем най-прекрасните дъщери, след това ученички, стигайки до студенти, половинки, майки, баби, професионалисти и така нататък, и така нататък.

Възпитаме се така от най-ранно детство и цялото ни съществуване преминава в безкрайни и костващи твърде много енергия опити всяка една от нас да бъде своя собствена версия на "Жената чудо". Разбира, се - по-добра версия от другите.

Снимка: netinfo

Цял живот правим какви ли не чудеса от храброст, за да се докажем като най-добрите. Но сметките ни невинаги излизат, нали?

И винаги в желанието си да се представим в най-добрата си светлина, по-скоро сами саботираме себе си.

Снимка: netinfo

Защо всички знаем каква е истината - че колкото и да се опитваме, винаги ще има по-добри от нас - и в работата, и в грижите за децата, и в заплатите, и във връзките, и в отношенията с хората, и в готвенето... Въобще - във всяко едно направление!

И още повече - понякога това да си най-добрата изобщо не е знак, че ще си най-успешната или най-щастливата жена.

Снимка: netinfo

Напротив - истинското щастие идва от осъзнаването, че няма как да сме "най" и от съумяването да живеем, осмисляйки този факт.

Действителността го доказва...

Повярвайте, огледайте се... Колко жени, който са "най" познавате? Красиви, винаги в перфектна форма, с невероятни дрехи и умения, справящи се с лекота с всяка една трудност в живота, без дори да развалят разкошния си грим, който издържа съвършено от сутринта до вечерта. И колко от тях са истински щастливи? Ще се убедите, че почти никоя от тях не е достатъчно оценена за старанието си - нито от самата себе си, нито от околните.

Снимка: netinfo

И после вижте всички онези несъвършени жени, които обаче се наслаждават блажено на живота. Именно те трябва да са нашият пример и модел за подражание.

Точно такива жени трябва да ни мотивират - да се грижим за себе си, да обичаме това, което работим, да сме забавни половинки, отдадени майки и вдъхновяващи момичета една за друга.

Снимка: netinfo

Истината никога не е била в съвършенството, а в удоволствието да живееш тук и сега.

Такъв трябва да е и девизът ни: "Аз съм жена! А каква е твоята суперсила?"

Снимка: netinfo

Виж още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти