Скъпа, ти си ужасна!

Скъпа, ти си ужасна!
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Ти си Edna ужасна жена! Ти си срам за цялото нежно човечество на тази пъстра синьо-зелена земя. Знаеш ли защо?

Защото, ако в момента те накарам да назовеш последния път, когато обърна внимание на себе си, едва ли ще можеш да посочиш точната дата. Нали така?

Спомняш ли си кога бе последната покупка, специално за теб? Не, не за децата, внучетата, приятеля ти, мъжа или дома. Само и единствено за теб...

Кога за последно отиде на маникюр и отдели час от деня си за козметични процедури вкъщи, така както ти си знаеш – с бабината маска за лице с мед и кисело мляко? Кога за последно си купи онази прекрасна кожена чанта, която подминаваш на витрината по път за работа? Не, не тази, по-евтината... Онази!?

Осмели ли се поне веднъж през целия твой съзнателен живот на жена, да покажеш истинското изящество и очарование на тази дума, претворена в твоята прекрасна външност и същност?

Да, да, да... Усещам как виновно свеждаш поглед. А не бива!

Хайде сега заедно да преговорим няколко основни урока – сигурна съм, че ги знаеш, но ти трябва малко опресняване на теорията. И най-вече на практиката.

Повтаряй след мен наум, а може и тихичко на глас: Аз съм Edna зашеметяваща жена! Аз съм доказала пред себе и пред света своите добри страни. Аз мога да усъвършенствам способностите си – и на майка, и на професионалист, и на дама. И аз заслужавам!

Заслужавам да отделям повече време за себе си, да оставам насаме с мислите си, да се наслаждавам на чаша ароматно кафе, подреждайки житейските приоритети в съзнанието ми.

Заслужавам поне веднъж месечно да се посвещавам на моите лични терапии за красота – да си направя билкова парна баня за лицето вкъщи, да приложа ефективните маски за лице с природни съставки, да лакирам ноктите си в цвят, който всеки път, щом погледна, ще ме кара да се усмихвам, да си взема дълъг отпускаш душ, а след него да обгърна цялото си тяло с нежен лосион, които ще разтопи сетивата ми.

Заслужавам да възнаграждавам себе си за успехите в моя живот – и за малките, и за големите.  Да се поглезя с нова дреха, чанта или обувки, когато наистина имам нужда от тях. Да си позволя хубава вкусна вечеря с чаша вино за разкош.

А сега идва време и за най-трудната част – да ги спазваш!

Да, скъпа! И ако си мислиш, че правейки нещата, които заслужаваш, се превръщаш в “ужасна“ – грешиш!

Няма нищо нередно в това със замах и въодушевяваща енергия да обръщаш внимание на най-важния човек в този свят – самата ти. Разбира се, не тенденциозно и прекрачвайки границите, завивайки по коловоза на егоизма.

Именно това е начинът да зачеркнеш пренебрежението към живота си, което повярвай ми, волно или неволно, забелязват всички в твоето обкръжение. Само така можеш да кажеш сбогом на “ужасната“ и да приветстваш “прекрасната“.

Да! Скъпа, ти си прекрасна!

А сега, скъпа, сподели тези мисли с другите си посестрими и ги посвети във вълшебството на превръщането от “ужасна“ в “прекрасна“. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти