Създадено за Revalid

Скрий косата от слънцето, запази младостта ѝ

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Странно нещо е лятото. Чакаме го с нетърпение, а като дойде, започваме да се крием от него – от горещите му следобеди и от силното му слънце.

Но това е умението да живеем – да балансираме между удоволствието и мярката и в крайна сметка да се радваме дълго на лятото, на живота и на красотата в него.

Силните слънчеви лъчи са колкото живителни, толкова и вредни не само за кожата, но и за косата.

Нея рядко пазим с шапка или шал, защото, съгласете се, не е удобно нито да се плува, нито да се радваме на лекия бриз с покрита глава – става ни топло или пък вятърът е по-силен и шапката лесно отлита.

Така косата ни остава на волята на слънцето, мръсния въздух и високите температури. Резултатът? Скоро усещаме, че косата е различна – без блясък, сивкава, по-тънка и безжизнена.

Не се изненадвайте, косата ни старее по същия начин както кожата. И се влияе от същите фактори, които засилват стареенето – вредните ултравиолетови лъчи, лошата храна и гените.

За да подпомогнем здравето и младостта на косата си, трябва да се грижим за нея със същото старание, с което се грижим и за лицето, особено през лятото.

Първата стъпка е да си изберете хубава шапка против слънце – сламена, с широка периферия, която да ви предпазва от слънчевите лъчи.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Отделете време и изберете такава, която да ви стои добре и здраво на главата. Въпрос на точен размер е, просто не трябва да се отказвате бързо.

Втората (и по-важна стъпка) е да изберете такава козметика, която се цели точно в признаците на стареене.

Осигурявайки на косата и скалпа специалната грижа, от която се нуждаят, можете да подобрите както здравината на косата, така и бляскавия ѝ вид.

Това може да стане лесно, благодарение на най-новата иновация в грижата за косата от RevalidRevalid Anti-Aging шампоан и Revalid Anti-Aging флуид.

d
Снимка: Revalid

Те съдържат активна съставка DN-Age™, извлечена от листата на Cassia Alata, която защитава космените фоликули от оксидативния стрес и UV-лъчите. Прави всеки косъм по-силен и еластичен като забавя стареенето.

В клинично проучване 80% от доброволците описват косата си като по-здрава и по-плътна след ежедневно нанасяне на DN-Age ™ върху скалпа.

В шампоана и флуида е добавен и екстракт от еделвайс от швейцарските Алпи. Той е известен като „вечно оцеляващо“ в доста враждебна среда – високите ветровити и заснежени части на планините.

Еделвайсът е с изключителни антиоксиданти свойства, като същевременно неутрализира свободните радикали, защитава ДНК на клетките и помага на кожата на скалпа и косата да запазят естествения си баланс, като значително намалява чувствителността ѝ към външните вредни фактори.

Както шампоанът, така и флуидът на Revalid спомагат за намаляване с до 93% на увреждането на ДНК на клетките, предизвикано от UV лъчите.

d
Снимка: Revalid

С други думи, в края на сезона косата ви няма да е суха, чуплива и в сериозна нужда от възстановяване, а ще е в най-добрата си форма. Просто защото ще сте погрижили за нея навреме.

Третата стъпка е да влизате мокри в басейна. Да, няма грешка. Сухата коса реагира като гъба на водата и разтворените в нея хлор, дезинфектанти и други химически вещества, които поддържат басейна чист. Когато проникнат в косъма, те го увреждат, но ако косата е вече мокра, ще се плъзнат по косъма и няма да го увредят.

Така че ползвайте душовете преди влизане във водата или се опитвайте да не мокрите косата си изобщо.

И накрая, но не на последно място - подсушавайте внимателно, по възможност с копринена или памучна кърпа специално за косата. Колкото и да харесваме тюрбаните, те всъщност не са полезни за косата, защото накъсват косъма. Подсушете с внимателни попиващи движения, а не с интензивно търкане и оставете косата да изсъхне на въздуха (не на директното слънце обаче).

Пожелаваме ви приятно лято и красива коса!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти